Un total d'onze centres educatius reflexionaran sobre la conducció segura en el programa pilot Auriga

query_builder   24 octubre 2012 14:34

event_note Nota de premsa

Un total d'onze centres educatius reflexionaran sobre la conducció segura en el programa pilot Auriga

 
·         La iniciativa està organitzada conjuntament pel Departament d'Ensenyament, la Fundació Abertis, l’Institut Guttmann i el Servei Català del Trànsit
 
·         El programa s’implantarà de forma pilot al districte de les Corts (Barcelona) i a Viladecans
 
Foto petita
 El Departament d'Ensenyament, la Fundació Abertis, l’Institut Guttmann i el Servei Català del Trànsit han presentat avui el programa pilot Auriga. Aquest programa té com a objectiu conscienciar els escolars de secundària dels riscos en la mobilitat, i per tant, vol promoure una conducció segura.
 
Auriga permetrà que joves que han patit accidents greus de trànsit expliquin les seves experiències als joves per tal que coneguin de primera mà les conseqüències d’una conducció temerària. A partir d’aquestes xerrades es fomentarà el debat en el si del grup, amb l’ajut de material informatiu de suport. El projecte es durà a terme de forma pilot a 11 centres de dues zones de Catalunya: el districte barceloní de Les Corts i el municipi de Viladecans, amb la participació de prop 850 alumnes de 4t d’ESO i primer de batxillerat.
 
La directora general d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat del Departament d'Ensenyament, Teresa Pijoan, ha explicat durant la presentació que “hem de fer patents als nostres adolescents els riscos en la mobilitat i hem d’ajudar-los a adoptar uns bons hàbits de conducció segura. Els joves han de percebre algunes de les conductes de risc al volant com el que són, conductes de risc”.
 
La iniciativa es desplegarà en els centres de diverses formes, començant durant les classes de tutoria on es duran a terme les xerrades entre els alumnes i els monitors de l’Institut Guttmann que han patit accidents de trànsit. També els centres podran participar en un concurs on l’alumnat en grup haurà de plasmar en el web del centre les seves reflexions entorn de la mobilitat segura que vulguin compartir amb la resta de persones de la comunitat educativa.
 
 
Alguns dels temes que es reflexionaran són la velocitat al volant, la incidència del consum de drogues o d’alcohol, les distraccions, l’ús del cinturó de seguretat o el telèfon mòbil durant la conducció.
 
Els centres participants són:
 
-          Institut Ausiàs March (Barcelona)
-          Institut Joan Boscà (Barcelona)
-          Institut Les Corts (Barcelona)
-          Col·legi Maristes Sants-Les Corts (Barcelona)
-          Col·legi Sant Ramon Nonat (Barcelona)
-          Col·legi Sant Ramon Nonat-Sagrat Cor (Barcelona)
-          Escola Solc (Barcelona)
-          Escola Thau (Barcelona)
-          Institut de Sales (Viladecans)
-          Institut Torre Roja (Viladecans)
-          Institut Josep Mestres i Busquets (Viladecans)
 
 
 
24 d’octubre de 2012

1  

Fitxers adjunts

Fotografia

Fotografia
JPG | 4311