Protecció Civil posa en Prealerta el pla INUNCAT per la intensitat de les pluges que s'estan produint a la demarcació de Tarragona

query_builder   25 octubre 2012 18:35

event_note Nota de premsa

Protecció Civil posa en Prealerta el pla INUNCAT per la intensitat de les pluges que s'estan produint a la demarcació de Tarragona

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha emès una Prealerta del pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT derivada de les informacions facilitades pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) que indiquen que s'estan produint ruixats intensos a la demarcació de Tarragona i les afectacions que se'n puguin derivar durant la tarda d’avui.
 
En aquests moments els ruixats són intensos i s’estan produint al Baix Camp, Tarragonès, Alt Camp i Conca de Barberà. El Servei Meteorològic de Catalunya informa que es poden produir superacions del llindar de pluja de 20 l/m2 en 30 minuts.
 
Incidències derivades de les pluges intenses
En aquests moments hi ha un tren de Mitja Distància que fa el trajecte Barcelona-Saragossa que s’ha hagut d’aturar entre Borges del Camp i Riudecanyes per un tram de via inundat. El comboi està retornant a l’estació de Borges del Camp fins que es normalitzi la situació.
 
També es recomana fer seguiment de les informacions meteorològiques, així com extremar les precaucions i seguir els consells d’autoprotecció (Consells per a l'autoprotecció en cas d'emergència).
 
Si la pluja us sorprèn mentre conduïu, el Servei Català de Trànsit us recorda que cal extremar les precaucions en la conducció, atès que la calçada està molla i augmenta el perill d'accident. Cal que modereu la velocitat i augmenteu la distància de seguretat. Recordeu frenar amb suavitat i antelació per no bloquejar les rodes.