El Servei Meteorològic de Catalunya instal·la una nova estació meteorològica automàtica (EMA) a Tremp

query_builder   30 octubre 2012 12:00

event_note Nota de premsa

El Servei Meteorològic de Catalunya instal·la una nova estació meteorològica automàtica (EMA) a Tremp

 
Des del 22 d’octubre es poden consultar les dades meteorològiques d’una nova EMA instal·lada al municipi de Tremp
 
El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), adscrit al Departament de Territori i Sostenibilitat, ha posat en marxa una nova Estació Meteorològica Automàtica (EMA) al terme municipal de Tremp (Pallars Jussà). La instal·lació d’aquesta estació meteorològica, gestionada pel SMC, s’ha dut a terme per satisfer principalment la necessitat de dades meteorològiques a les capitals de comarca, però per la seva ubicació i representativitat també permetrà donar resposta a una zona més àmplia del territori.
A quest nou equipament disposa de sensors d’interès meteorològic per a la mesura de la temperatura i la humitat relativa de l’aire, i la precipitació.  
Les dades subministrades per tots aquests sensors s’enregistren cada 30 minuts, i s’envien a la seu central del SMC cada mitja hora a través de comunicacions GPRS. Tot seguit, els valors s’emmagatzemen a la base de dades del SMC i se sotmeten als diversos controls de qualitat establerts.
 
Tota la informació d’aquesta estació es pot consultar a la pàgina web del SMC: www.meteo.cat.
 
 
La Xarxa d’Estacions Meteorològiques Automàtiques (XEMA)
 
La nova estació, amb el nom de XQ-Tremp, quedarà integrada a la Xarxa d’Estacions Meteorològiques Automàtiques (XEMA) que gestiona el Servei Meteorològic de Catalunya, la qual passarà a disposar de 170 EMA equipades amb sensors que mesuren les principals variables meteorològiques a nombrosos indrets del país. Les dades proporcionades pels equipaments s’incorporen a una base de dades que permet realitzar tasques de vigilància meteorològica i estudis climàtics, entre d’altres.
 
 
Servei Meteorològic de Catalunya
Barcelona, 29 d’octubre de 2012
 
 
 

1  

Fitxers adjunts

Nota informativa

Nota informativa
PDF | 169