La Generalitat exigeix la retirada de l'article de la Llei educativa que suprimeix les PAU i aquells que són una agressió directa a l'Estatut en matèria d'universitats

query_builder   30 octubre 2012 19:04

event_note Nota de premsa

La Generalitat exigeix la retirada de l'article de la Llei educativa que suprimeix les PAU i aquells que són una agressió directa a l'Estatut en matèria d'universitats

El secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà, ha exigit al govern espanyol  la retirada de l’article de la Llei de reforma educativa impulsada que elimina les Proves d’Accés a la Universitat i reserva a l’Estat els criteris per fixar l’accés a la universitat. Així mateix, Castellà ha demanat la retirada d’aquells articles que són “una agressió directa al marc competencial de l’Estatut en matèria d’universitats”. Castellà ha plantejat aquesta qüestió durant la reunió de la Conferència General de Política Universitària presidida pel ministre d’Educació, José Ignacio Wert, que s’ha reunit aquesta tarda a la seu del Ministeri.
 
El projecte de reforma de la Llei educativa elaborat pel govern espanyol elimina la Prova d’Accés a la Universitat i la substitueix per una revàlida al final del Batxillerat. També atribueix a l’Estat la capacitat per “establir la normativa bàsica que permeti a les universitats fixar els procediments d’admissió dels alumnes que hagin obtingut el títol de Batxillerat o equivalent”. Castellà assegura que aquestes disposicions “ignoren i vulneren” el marc competencial ja que l’Estatut “atribueix a la Generalitat, sense perjudici de l’autonomia universitària, la competència exclusiva relativa a la coordinació dels procediments d’accés a les universitats i la compartida pel que fa al règim d’accés”. Per aquest motiu, Castellà ha exigit que siguin les universitats, en coordinació amb les Comunitats Autònomes, les que fixin els procediments d’admissió d’alumnes.
 
Castellà també ha criticat la pretensió del govern espanyol de permetre l’accés directe als estudis universitaris de grau dels alumnes que superin els estudis de Formació Professional de Grau Superior. El secretari d’Universitats i Recerca ha assegurat que aquest accés “no pot ser per a tots els títols de grau, com s’interpreta del redactat actual. Caldrà fixar-los prèviament i, a més, cada comunitat hauria de poder fixar quotes d’accés adaptades a les necessitats de cada sistema universitari”.
 
El secretari d’Universitats i Recerca també ha demanat la retirada dels articles del projecte de Llei que regulen els aspectes administratius relatius a la gestió, control i resolució de les convocatòries de beques i ajuts. Castellà ha afegit que el ministre d’Educació s’ha compromès a revisar el text de la Llei educativa pel que fa als conflictes competencials.

1  

Fitxers adjunts

Comunicat de premsa

Comunicat de premsa
PDF | 234