El president de la Generalitat s'ha reunit amb la viceministra de Cultura de la Federació de Rússia, Alla Yurievna Manilova.

El president Mas anuncia que Barcelona acollirà una seu permanent del Museu de l'Hermitage de Sant Petersburg

query_builder   1 novembre 2012 19:27

event_note Nota de premsa

El president Mas anuncia que Barcelona acollirà una seu permanent del Museu de l'Hermitage de Sant Petersburg

  • El cap del Govern s’ha reunit aquesta tarda amb la viceministra de Cultura russa amb qui ha tractat sobre aquest projecte, d’iniciativa privada, que compta amb el suport de la Generalitat
  •  El president ressalta que el futur Centre “reforçarà la capitalitat econòmica, cultural i turística de la ciutat comtal, que es convertirà en un pol de referència museística”
El president Mas i el conseller Mena durant la reunió amb la viceministra de Cultura de la Federació de Rússia, Alla Yurievna Manilova
El president durant la reunió amb la viceministra de Cultura russa
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha anunciat aquesta tarda la signatura d’un protocol d’intencions entre la Generalitat i el Museu de l’Hermitage per impulsar “l’establiment a Barcelona d’una extensió estable permanent d’aquesta pinacoteca de Sant Petersburg” amb l’ajut d’un grup d’inversors privats internacionals. “Si perseguim la capitalitat econòmica, cultural i turística de Barcelona, això passa per tenir elements de referència a la nostra ciutat i al conjunt de Catalunya com és el cas d’aquest projecte”, ha subratllat el cap de l’Executiu.  
 
Artur Mas ha donat a conèixer l’acord després de reunir-se aquesta tarda amb la viceministra de Cultura de la Federació Russa, Alla Yurievna Manilova, en el decurs de la visita que el cap del Govern està realitzant a Moscou. A la trobada, hi han assistit també el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i Eugenio Pallarés, representant del grup inversor.
                                                                                           
El president Mas ha ressaltat “la tasca activa del Govern per lligar amb el Ministeri rus de Cultura i la direcció del Museu Hermitage aquest futur projecte”, que ha dit que “complementa la riquesa arquitectònica i museística del país”.
 
El conseller Mascarell, per la seva banda, ha explicat que l’acord, signat per ell mateix i el director del Museu Hermitage durant aquesta visita oficial a Moscou, “estableix quines són les intencions del projecte, el concepte del centre, així com quines són les seves garanties de funcionament”. Mascarell ha explicat que tant l’Ajuntament de Barcelona com el Port estan també al darrere de la futura seu i ha assegurat que “en els propers mesos el projecte prendrà forma i podrem presentar el calendari i les inversions més detalladament”. 
 
 
Exposicions temporals
 
Segons el projecte inicial de la futura seu de l’Hermitage a Barcelona, el Centre acollirà exposicions temporals de durada a l’entorn de 6 mesos, configurades amb els fons provinents del Museu de Sant Petersburg, i es complementarà amb espais dedicats a la restauració, organització d’esdeveniments, botiga i altres serveis associats.
El Museu de l’Hermitage desenvoluparà aquest projecte a la capital catalana a través de l’empresa privada Barcelona Cultura Development SL, que durà a terme la construcció del nou centre i la seva posterior gestió. Aquest acord comporta l’explotació de la marca i dels fons de l’esmentat museu. El futur centre s’emplaçaria a la zona de la nova bocana del Port de Barcelona, concretament situat en un espai configurat entre l’Hotel W i el moll oest.
 
L’Hermitage de Sant Petersburg és una de les majors pinacoteques del món. La col·lecció del Museu Estatal de l’Hermitage ocupa un complex format per sis edificis, i té al voltant de 5 exposicions temporals de mitjana cada dos, tres o quatre mesos. Aquestes exposicions no només són de pintura, sinó que inclou les altres seccions de les quals disposa: dibuix, escultures, llibres, monedes, gravats, fotografies, porcellanes, etc..
 

2  

Fitxers adjunts

El president Mas s'ha reunit amb Vagit Alekperov,president de Lukoil

El president Mas s'ha reunit amb Vagit Alekperov,president de Lukoil
JPG | 30

El president Artur Mas s'ha reunit amb la viceministra de Cultura de la Federació de Rússia, Alla Yurievna Manilova.

El president Artur Mas s'ha reunit amb la viceministra de Cultura de la Federació de Rússia, Alla Yurievna Manilova.
JPG | 745