La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, destaca l'esforç de l'alumnat de la primera promoció del Baccalaureát

query_builder   5 novembre 2012 19:15

event_note Nota de premsa

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, destaca l'esforç de l'alumnat de la primera promoció del Baccalaureát

 

  • Els 22 alumnes que van cursar aquest currículum són la primera promoció que han obtingut la doble titulació: Batxillerat i Baccalauréat. Aquest curs hi ha un total de 179 alumnes que hi participen
 
  • Un total de 15 centres ofereixen aquest currículum mixt arreu del país. Enguany s’han incorporat a aquesta modalitat quatre centres a Llançà, Castell-Platja d’Aro, Vilanova i la Geltrú i Barcelona
 
  • La consellera Rigau destaca que “l’aprenentatge no és un regal, és una conquesta i vosaltres hi heu posat esforç”

 

Foto petita
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha lliurat aquesta tarda els títols de Baccalauréat del curs 2011-2012 als 22 alumnes de la primera promoció que va cursar el currículum mixt. Enguany, un total de 15 centres i de 179 alumnes cursen aquest currículum que permet obtenir la doble titulació de Batxillerat i Baccalauréat.
 
La consellera Rigau ha felicitat a la primera promoció de graduats i ha destacat que “l’aprenentatge no és un regal, és una conquesta i vosaltres hi heu posat esforç”. El diploma rebut, ha afegit, “certifica l’esforç que heu portat a terme per merèixer un diploma que vol internacionalitat, obertura i ampliació cultural”.
 
La titular d’Ensenyament ha anunciat als joves que “davant l’etapa clau de la vida que ara se us presenta afrontareu reptes però també problemes. Amb aquest doble batxillerat estareu més ben preparats”. Rigau ha afegit que “no només teniu una excel·lent nota de tall, sinó una oportunitat que heu sabut aprofitar i per això us felicito”.
 
La consellera ha agraït l’esforç del professorat i centres per ajudar els alumnes a aconseguir aquest currículum, i a les famílies per el seu compromís amb els estudis dels seus fills. “En una situació tan crítica econòmicament com la que vivim actualment, la formació és el valor més segur. I vosaltres heu apostat per la formació”.
 
En el curs 2012-2013 s’han incorporat quatre centres més al currículum mixt de Batxillerat i Baccalauréat, conegut com el Batxibac: Institut Llançà (Llançà), Institut Ridaura (Castell-Platja d’Aro), Institut Manuel de Cabanyes (Vilanova i la Geltrú) i Institut Jaume Balmes (Barcelona). Aquests se sumen als 11 centres que ja l’impartien el passat curs: Bon Soleil (Gavà), Institut Gabriel Ferrater i Soler (Reus), Institut Vicenç Plantada (Mollet del Vallès), Institut Baix Penedès (El Vendrell), Institut Montserrat (Barcelona), Institut Samuel Gili i Gaya (Lleida), Institució Cultural del CIC (Barcelona), Institut S. Sobrequès i Vidal (Girona), Institut Moises Broggi (Barcelona) i Institut Pons Icart (Tarragona).
 
La doble titulació de Batxillerat i Baccalauréat comporta incorporar al currículum la Història de França i la Llengua i literatura franceses, i cursar un terç de les hores lectives en llengua francesa. Un cop finalitzat el currículum mixt l’alumnat ha de superar una prova externa per a l’obtenció del títol.
 
En l’acte també hi ha estat present la directora general d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Teresa Pijoan, i la cònsol general de França a Barcelona, Anne Grillo.
 
 
 
5 de novembre de 2012

1  

Fitxers adjunts

Fotografia

Fotografia
JPG | 4743