govern

La Generalitat col·laborarà en la renovació urbana sostenible de Bogotà

query_builder   13 novembre 2012 13:57

event_note Nota de premsa

La Generalitat col·laborarà en la renovació urbana sostenible de Bogotà

 

  • Llum verd a la subscripció d’un conveni amb l’Alcaldia de Bogotà (Colòmbia) que s’emmarca en un acord més ampli per impulsar la col·laboració entre empreses municipals colombianes i catalanes
 
  • El Consell Executiu també aprova un conveni amb el Ministeri d’Obres Públiques i Transports de Costa Rica per intercanviar experiències en matèria de tecnologia en els mètodes de control d’obra
  
El Govern ha aprovat avui la subscripció d’un conveni amb l’Alcaldia de Bogotà (Colòmbia) per col·laborar en el Pla de Desenvolupament Bogotà Humana. Es tracta d’un pla de desenvolupament urbanístic i ambiental, que té com a objectiu renovar la ciutat, lluitar contra la segregació, ordenar el cicle de l’aigua i potenciar el tractament adequat dels residus, entre d’altres.
 
La política de contractació, execució i gestió de l’obra pública de la Generalitat concentra la promoció d’infraestructures en una única societat pública, com és Infraestructures.cat. Aquesta entitat es complementa en la vessant mediambiental amb l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), que impulsa la gestió sostenible, i amb l’INCASÒL, ens dedicat explícitament a endegar processos integrals de regeneració urbana, assessorar i redactar instruments de planejament i gestió urbanística.
 
En virtut d’aquest conveni, les empreses i entitats públiques catalanes col·laboraran amb l’Empresa de Renovación Urbana (ERU) de Bogotà, que s’encarrega d’executar el pla. Les parts treballaran per recuperar les zones urbanes i preservar el patrimoni històric i cultural; compartir experiències d’èxit en la revitalització i renovació urbana, i intercanviar coneixement tècnic, entre d’altres.
 
D’altra banda, el Govern també ha autoritzat la signatura d’un conveni amb el Ministeri d’Obres Públiques i Transports de Costa Rica per intercanviar coneixements en aquesta matèria. Els dos executius treballaran conjuntament aspectes com la tecnologia en relació amb el control de costos, temps i qualitat en les inversions d’obra pública. Així mateix, compartiran informació en matèria ferroviària, de transport públic i de mercaderies.
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined