Mossos i bombers reben formació especialitzada en llengua de signes catalana

query_builder   21 novembre 2012 14:59

event_note Nota de premsa

Mossos i bombers reben formació especialitzada en llengua de signes catalana

  • El programa s’inclou dins de les activitats de formació transversal de l'ISPC que agrupa els diferents col·lectius de la seguretat pública de Catalunya
 
La formació dels cossos de seguretat i emergències de Catalunya contempla la diversitat social i les necessitats de les persones en situacions de més risc o vulnerabilitat. En aquest sentit, l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) forma aquesta tardor a bombers de la generalitat i mossos d’esquadra en llengua de signes catalana (LSC).
 
L’objectiu del curs és proporcionar a policies i bombers uns coneixements bàsics de la llengua de la comunitat sorda, la seva cultura i la seva història per afavorir l’eliminació de les barreres de comunicació amb les persones sordes que utilitzen la llengua de signes catalana i per fomentar el contacte i la comunicació entre aquest col·lectiu i els cossos de seguretat i emergències.
 
La metodologia del curs combina la part teòrica amb la pràctica, en què l’alumnat millorarà les habilitats en l’expressió facial i corporal i en la comunicació no verbal, coneixerà els diferents recursos expressius per a l'ús de la LSC, aprendrà a entendre i parlar amb el sistema dactilològic i com expressar-se correctament en aquesta llengua.
 
Aquesta no és la primera experiència de l'ISPC amb la impartició de cursos de LSC pels cossos de seguretat i emergències de Catalunya; de fet, el Curs de formació bàsica per a policies incorpora des de fa anys l'aprenentatge de la llengua de signes catalana. Enguany, l’Institut ha volgut organitzar per primera vegada el curs de forma conjunta per tal de potenciar la formació conjunta entre mossos i bombers de la Generalitat en àmbits transversals que els permetrà, un cop més, millorar la coordinació operativa i d’atenció a les persones més vulnerables en situacions de conflicte o d’emergència.
 
 
Per a més informació o concertar entrevistes, podeu contactar amb l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya: 93 554 13 05 / 659 56 14 58 o al correu electrònic comunicacio.ispc@gencat.cat, o amb l’Oficina de Comunicació del Departament d'Interior: 93 551 21 48 / 93 551 22 69.

2  

Fitxers adjunts

Foto1

Foto1
JPG | 1023

Foto2

Foto2
JPG | 1203