L'SCT se suma a la commemoració del Dia Mundial en Record de les Víctimes d'Accidents de Trànsit

query_builder   16 novembre 2012 09:29

event_note Nota de premsa

L'SCT se suma a la commemoració del Dia Mundial en Record de les Víctimes d'Accidents de Trànsit

El Servei Català de Trànsit (SCT) se suma a la commemoració del Dia Mundial en Record de les Víctimes d’Accident de Trànsit, que se celebrarà aquest diumenge, 18 de novembre.
Entre l’1 de gener i el 15 de novembre d’enguany, han mort 186 persones a les carreteres i autopistes catalanes. Això representa un 3,3% més respecte  les 180 víctimes mortals del mateix període de l’any anterior. Per aquest motiu, l’SCT, vol recordar que rere aquestes xifres hi ha autèntiques tragèdies humanes amb un elevat cost personal i social i, per tant, apel·la a la conscienciació i col·laboració ciutadana per fer-hi front. 
 
L’SCT continua treballant per prevenir l’accidentalitat a les carreteres i autopistes catalanes tot fomentant una actitud cívica i responsable a la via pública. Enguany, ha volgut apostar per la campanya de sensibilització “Sí, podem evitar-ho”, amb testimonis reals per mostrar les conseqüències d’un accident de trànsit. A través de les històries d’en Xavier Romero, en Jordi Casellas, l’Albert Quiles, la Carmina Ferré, la Mireia Sanz i en Josep Roca, ha volgut apropar la tràgica experiència d’un sinistre perquè tots prenguem consciència que, la majoria de vegades, podem evitar-ho.
 
Així mateix també convé recordar que l’SCT ha posat en marxa l’Oficina d’Atenció a les Víctimes d’Accident de Trànsit (SIAVT), un servei pioner a l’Estat espanyol que pretén cobrir les necessitats informatives i orientatives de les víctimes d’accident de trànsit i dels seus familiars. Des de finals de març passat fins al 9 de novembre 352 persones s’han posat en contacte amb aquest servei per rebre assessorament  i han generat un total de 457 consultes.
 
Segons l’Organització Mundial de la Salut, els accidents en carretera provoquen la mort de prop d’1,3 milions de persones i danys o alguna incapacitat a 50 milions més. Constitueixen la principal causa de mortalitat entre els joves d’edats compreses entre els 15 i 29 anys. Per aquest motiu, l’octubre de 2005, l’Assemblea General de les Nacions Unides va adoptar una resolució que instava als governs a declarar el tercer diumenge de novembre com a Dia Mundial en Record de les Víctimes d’Accident de Trànsit. L’objectiu d’aquest dia és oferir un reconeixement a les víctimes d’accident de trànsit i als seus familiars i a les difícils situacions que han d’afrontar.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa en pdf

Nota de premsa en pdf
PDF | 66