govern

El Govern aprova decret d'establiments d'allotjament turístic i d'habitatges d'ús turístic

query_builder   20 novembre 2012 14:10

event_note Nota de premsa

El Govern aprova decret d'establiments d'allotjament turístic i d'habitatges d'ús turístic

  • Ordena, regula i classifica empreses turístiques d’allotjament en el marc del procés de racionalització normativa endegat per l’Executiu
 
  • En línia amb els objectius de les lleis òmnibus, el text simplifica els tràmits administratius per exercir l’activitat i  incrementa els estàndards de qualitat mínima exigibles a aquest tipus d’allotjaments
El Govern aprova decret d’establiments d’allotjament turístic i d’habitatges d’ús turístic
 
 
El Govern ha aprovat el decret d’establiments d’allotjament turístic i d’habitatges d’ús turístic, que ordena, regula i classifica de manera conjunta i sistemàtica les empreses d’allotjament turístic a Catalunya. Per primera vegada s’integren en un únic text els establiments d’allotjament turístic i els habitatges d’ús turístic, regulats fins ara separadament pels decrets 183/2010, de 23 de novembre, i 164/2010, de 9 de novembre. La nova norma suposa un avenç important en el procés de racionalització normativa endegat pel Govern en matèria turística, que concreta i completa el marc normatiu delimitat per les lleis òmnibus.
 
Amb l’aprovació del decret el Govern dóna compliment al compromís d’integrar els habitatges d’ús turístic amb la resta de modalitats d’allotjament. De fet, els titulars de l’activitat són considerats empresa turística a tots els efectes, atesa la seva importància estratègica i econòmica per al país.
 
D’acord amb l’estratègia de reducció de càrregues administratives a l’activitat econòmica, la nova reglamentació simplifica al màxim els processos per accedir a l’activitat i, al mateix temps, potencia els criteris de control i garantia de qualitat dels allotjaments.
 
El decret també consolida la delimitació dels establiments d’apartaments turístics (edificis no destinats a habitatges), on es garanteix la prestació de serveis turístics, distingint-los dels habitatges d’ús turístic. Es tracta d’establiments que se cedeixen per realitzar estades curtes de temporada, inferiors a 31 dies.
 
 
Categorització voluntària dels allotjaments
 
El nou marc jurídic incrementa els estàndards de qualitat mínima exigible als allotjaments turístics de Catalunya. També facilita als habitatges d’ús turístic l’accés a processos de categorització de caràcter voluntari. Es tracta d’una eina que la Generalitat posa a disposició de les empreses turístiques per millorar la distinció i el posicionament de la seva activitat en el marc de l’estratègia de potenciar la qualitat com un valor essencial de la destinació turística catalana.
 
Pel que fa a altres modalitats turístiques, el decret introdueix ajustos en la regulació dels establiments de turisme rural per eliminar barreres d’accés a l’activitat, preservant les característiques intrínseques a aquesta modalitat, i incorpora algunes novetats a les modalitats hoteleres i de càmping per adequar-los a les noves tendències de la demanda turística.
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined