govern

El Govern aprova la reglamentació de les agències de viatge

query_builder   20 novembre 2012 14:09

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la reglamentació de les agències de viatge

  • Afavoreix  l’exercici de la intermediació turística a Catalunya, amb la supressió de les restriccions que contenia la regulació anterior i la simplificació dels tràmits administratius per iniciar l’activitat
 
El Govern ha aprovat avui la modificació del Decret 168/1994, de 30 de maig, de reglamentació de les agències de viatge, que liberalitza la intermediació turística a Catalunya i afavoreix l’exercici d’aquesta activitat. La nova reglamentació proporciona un escenari econòmic i jurídic flexible i amb menys càrregues administratives i facilita la capacitat d’ampliar el negoci dels professionals i/o empreses del ram. La modificació del decret completa el procés d’adequació de l’ordenament turístic català a la Directiva de Serveis en el Mercat Interior.
 
El nou decret adequa la definició d’agent de viatges, que podrà ser tant una persona física com jurídica i no estarà obligada a dedicar-se en exclusiva a l’activitat de mediació i/o organització de serveis turístics. Se suprimeix, a més, la classificació dels agents de viatges, que restringia la lliure prestació dels serveis, En conseqüència, qualsevol agent de viatges podrà elaborar i organitzar tota mena de serveis i viatges combinats, tant per vendre-ho a altres agents de viatges com de forma directa als usuaris o consumidors.
 
El text consolida la declaració responsable que s’ha de presentar davant l’Administració del Govern de la Generalitat i estableix el procediment d’inscripció de l’agent al Registre de Turisme de Catalunya per iniciar l’activitat.  A més, modernitza el règim jurídic de la garantia que han de tenir els agents. En concret, estableix tres modalitats de garantia: individual, col·lectiva i per a cada viatge combinat. L’import de la garantia individual es determina pel volum de negoci i no pel nombre de sucursals com fins ara, en tractar-se d’una dada més adient per determinar l’import mínim que ha de cobrir la garantia dels agents de viatges. 
 
La nova reglamentació facilitarà l’activitat als agents de viatges, gràcies a la supressió de les restriccions per exercir l’activitat que contenia la regulació anterior i al procediment d’inscripció basat en la presentació d’una declaració responsable que simplifica i facilita l’inici i l’exercici de l’activitat. Al mateix temps, el text contribuirà a la dinamització turística del territori, ja que facilita als emprenedors l’accés a l’activitat d’intermediació turística i a la creació del producte turístic a partir de l’oferta i dels recursos turístics existents al país.
 
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined