govern

El Govern aposta per la diplomàcia pública com a estratègia per a la projecció internacional de Catalunya

query_builder   20 novembre 2012 14:07

event_note Nota de premsa

El Govern aposta per la diplomàcia pública com a estratègia per a la projecció internacional de Catalunya

  • El Govern converteix el Patronat Catalunya Món en el PCM-DIPLOCAT, entitat público-privada que desenvolupa una estratègia de diplomàcia pública dirigida a la societat civil internacional
 
El Govern ha aprovat transformar el Patronat Catalunya Món en el Patronat Catalunya Món-Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (PCM-DIPLOCAT), una entitat público-privada al servei del Govern. Desenvoluparà una estratègia de diplomàcia pública dirigida a la societat civil internacional que contribueixi al coneixement i al reconeixement de Catalunya.
 
L’Executiu considera que per dur a terme una acció exterior eficaç, la política de relacions internacionals ha d’anar acompanyada d’una estratègia amb l’objectiu d’influir positivament en l’opinió pública internacional. El PCM-DIPLOCAT hi contribuirà posicionant la imatge, la reputació i la projecció internacional de Catalunya mitjançant l’exportació de coneixement, actius, valors únics i experiència en aquells àmbits en què excel·leix i pot ser útil al món.
 
L’acompliment d’aquesta missió repercutirà directament en una major atracció d’inversions, coneixement, institucions i persones, i la generació d’una opinió pública positiva a l’exterior. Estableix relacions de confiança al món.
 
Els 6 objectius estratègics del PCM-DIPLOCAT són:
 
  1. Donar suport a l’estratègia de diplomàcia pública del Govern.
 
  1. Consensuar la marca Catalunya i impulsar el seu posicionament a l’exterior.
 
  1. Fomentar el coneixement de Catalunya i els seus actius i valors únics a l’exterior.
 
  1. Promoure la vinculació de Catalunya amb organitzacions internacionals.
 
  1. Impulsar la participació de la societat civil catalana en les activitats de diplomàcia pública.
 
  1. Fomentar la formació en diplomàcia pública per tal de sensibilitzar i millorar la capacitat d’internacionalització de la societat catalana.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined