INDÚSTRIA

Catalunya acull el congrés SPIE Optical Systems Design, que reuniex per primer cop a Barcelona experts mundials en òptica i fotònica

query_builder   26 novembre 2012 13:04

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

Catalunya acull el congrés SPIE Optical Systems Design, que reuniex per primer cop a Barcelona experts mundials en òptica i fotònica

 

  • El conseller en funcions d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, juntament amb la directora de l’associació SPIE a Europa, Karin Burguer, i el president de SECPhO (Southern European Cluster for Optics and Photonics), Gregorio Viera, ha presidit aquest matí la inauguració d’aquest congrés al Centre Internacional de Convencions de Barcelona.
 
  • SECPhO, el clúster d’òptica i fotònica del sud d’Europa, amb el suport i la col·laboració d’ACC1Ó, ha aconseguit que la capital catalana aculli del 26 al 29 de novembre aquest congrés de referència a nivell internacional.
 
  • El congrés reunirà més de 300 especialistes en sistemes òptics de tot el món. La fotònica ha estat catalogada per la Unió Europea com una de les cinc tecnologies clau de cara al desenvolupament industrial del segle XXI.
 
El conseller en funcions d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, ha presidit avui al Centre Internacional de Convencions de Barcelona la inauguració del congrés SPIE Optical Systems Design 2012, que es celebra per primera vegada a la capital catalana. Es tracta d’un esdeveniment de referència a nivell internacional que contribueix a posicionar a Catalunya en l’àmbit de l’òptica i la fotònica, dues tecnologies considerades clau per la Unió Europea per al desenvolupament industrial del segle XXI.
  
La inauguració ha comptat també amb la presència de la directora d’SPIE a Europa, Karin Burguer, i el president de SECPhO (Southern European Cluster for Optics and Photonics), Gregorio Viera.
 
Ha estat precisament el clúster SECPhO, liderat des de Catalunya, qui ha aconseguit atraure a Barcelona la celebració d’aquest congrés de rellevància mundial, juntament amb el suport i la col·laboració d’ACC1Ó, l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana del Departament d’Empresa i Ocupació. SPIE és l’associació de fotònica més important a nivell internacional, amb seu als Estats Units.
 
El sector de la fotònica ha estat catalogat per la Unió Europea com una de les cinc tecnologies clau de cara al desenvolupament industrial d’Europa, juntament amb la micro i nanoelectrònica, la nanotecnologia, els materials avançats, la biotecnologia industrial i les tecnologies avançades.
 
Les tecnologies d’òptica i fotònica són transversals i estan presents en la cadena de valor d’un gran nombre de sectors i processos industrials al nostre país, com ara les tecnologies mèdiques, la il·luminació o l’eficiència energètica, entre d’altres.
 
L’òptica i la fotònica, un dels 22 clústers de Catalunya
 
SECPhO és un dels 22 clústers – agrupacions d’empreses que comparteixen els mateixos reptes estratègics – que impulsa la Generalitat de Catalunya. Amb seu central a Terrassa, SECPhO compta amb 55 empreses i institucions catalanes, de la resta de l’Estat espanyol i de Portugal, que sumen una facturació de 500 milions d’euros.
 
L’objectiu del clúster és posicionar internacionalment el sector de l’òptica i la fotònica del sud d’Europa, tot establint Catalunya com a regió referent en matèria d’innovació industrial en aquest sector.  
 
SPIE Optical Systems Design: 300 experts en sistemes òptics de tot el món
 
El congrés (http://spie.org/x13206.xml) reuneix des d’avui i fins el 29 de novembre al Centre Internacional de Convencions de Barcelona 28 companyies expositores i més de 300 experts en sistemes òptics de tot el món. Un total de 17 empreses del clúster SECPhO exposaran aquests dies els seus productes i serveis al congrés, on també s’ha habilitat, amb el suport d’ACC1Ó, un espai per a la innovació i el networking.
 
Algunes de les empreses expositores són Easy Laser, Ase Optics, Monocrom i Radiantis, entre d’altres. Actualment, l’òptica i la fotònica generen a nivell espanyol una xifra de negoci de 1.400 milions d’euros i prop de 7.500 llocs de treball. El clúster i ACC1Ó treballen en l’actualitat per aconseguir que el congrés s’estableixi definitivament a Barcelona.
 
 
 
 

1  

Fitxers adjunts

El conseller en funcions d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, durant l'acte inaugural del congrés SPIE Optical Systems Design 2012

El conseller en funcions d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, durant l'acte inaugural del congrés SPIE Optical Systems Design 2012
JPG | 4381