La delegació catalana marxa a la 18a cimera del clima, a Doha

query_builder   30 novembre 2012 13:26

event_note Nota de premsa

La delegació catalana marxa a la 18a cimera del clima, a Doha

  • Catalunya participa a les cimeres mundials de canvi climàtic des de fa deu anys de manera ininterrompuda
 
 
El secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat, Josep Enric Llebot, que encapçala la delegació catalana que participarà a la cimera del clima de Nacions Unides, marxa demà cap a la ciutat de Doha (Qatar), on representants de governs  de tot el món, d’organitzacions internacionals i de la societat civil debatran sobre la lluita contra el canvi climàtic. La  divuitena sessió de la Conferència de les Parts, del conveni Marc de les Nacions Unides per al Canvi Climàtic, tindrà lloc al National Convention Centre de Doha fins al 7 de desembre.
 
Entre els reptes a assolir en aquesta cimera destaquen, d’una banda, la decisió que s’haurà de prendre respecte el segon període de compromís del Protocol de Kyoto, i de l’altra, la necessitat de progressar de manera decidida en el desenvolupament dels instruments i acords polítics que han de donar lloc, al 2015, a l’acord universal sobre el canvi climàtic.
 
La Generalitat de Catalunya participa de aquestes cimeres mundials de manera ininterrompuda des del 2003, de manera que la COP18 és el desè any consecutiu que una delegació catalana participa en un cimera de Nacions Unides de canvi climàtic.
 
 
Els actes principals on participarà el secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat són:
  • Dimarts, dia 4, 13:15: Mediterranean Climate Regions – ready for a successful adaptation to present and future climate? Organitzat pel Euro Mediterranean Center on Climte Change i el MInsteri de Medi Ambient i Urbanisme de Turquia. Qatar National Convention Centre, Room 7
  • Dimecres, dia 5, 16:45: Te contribution of Subnational Governments to Closing the Mitigation Gap. Organitzat per NRG4SD i TCG. Qatar National Convention Centre, Room 7

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 37