El conseller Pelegrí participa com a voluntari en la quarta edició del Gran Recapte d'Aliments a Catalunya

query_builder   30 novembre 2012 14:01

event_note Nota de premsa

El conseller Pelegrí participa com a voluntari en la quarta edició del Gran Recapte d'Aliments a Catalunya

FOTO WEB
Un moment de la participació del conseller Josep Maria Pelegrí com a voluntari en el Gran Recapte d'Aliments a Lleida.
 
 
La Fundació Banc dels Aliments l’organitza aquest cap de setmana en més de 700 supermercats i mercats del país amb l’objectiu de recaptar 1.400.000 quilos de queviures
 
 
El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat de la directora dels Serveis Territorials del Departament a Lleida, Cristina Bosch, ha participat avui, a Lleida, en tasques de voluntariat de la quarta edició del Gran Recapte d’Aliments a Catalunya, un acte que també ha comptat amb la participació del director dels Serveis Territorials de Benestar Social i Família a Lleida, Joan Ramon Saura, i del president del Banc d’Aliments a Lleida, Josep Maria Forné.
 
El Gran Recapte d’Aliments a Catalunya és una iniciativa de la Fundació Banc dels Aliments, amb el suport de l’Obra Social ”la Caixa”, que insta la ciutadania a donar aliments per a les persones més necessitades. Enguany l’objectiu és arribar a 1.400.000 quilos de queviures.
 
El conseller ha adquirit diversos productes de menjar, que després ha lliurat al Banc d’Aliments, i ha atès clients del supermercat per a explicar-los l’objectiu i la causa d’aquesta iniciativa, als quals ha lliurat bosses per posar els aliments que volguessin donar per al Gran Recapte.
 
Aquesta iniciativa tindrà aquest cap de setmana més de 700 punts presencials de recollida d’aliments ubicats en supermercats i mercats d’arreu de Catalunya. Aquest punts de recollida compten amb l’ajuda de 10.000 voluntaris que aportaran part del seu temps a la recollida. La Fundació Banc dels Aliments és, juntament amb Càritas i Creu Roja, una de les entitats de distribució d’aliments més importants del país i compta amb seus a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona. Enguany celebra el seu 25è aniversari.
 
Josep Maria Pelegrí ha refermat el ferm compromís del Departament i del Govern català amb el Banc d’Aliments i amb aquest tipus d’iniciatives com el Gran Recapte, que són una mostra de “la gran vessant solidària del poble català”, i ha manifestat la necessitat de participar-hi i de fer pedagogia en aquesta tasca social.
 
El conseller Pelegrí va participar, fa uns dies, en la presentació del Gran Recapte, celebrada a Barcelona, i va fer una crida per a què la societat s’impliqués en aquesta iniciativa solidària i s’animés a ser voluntari, com ell mateix ha fet avui en un supermercat de Lleida.
 
El Departament d'Agricultura manté un estreta col·laboració amb la Fundació Banc dels Aliments, i  tant es així que el passat mes d’octubre va signar un conveni amb aquesta entitat per a subvencionar la transformació de la fruita retirada del mercat per Organitzacions de Productors de Fruites i Hortalisses de Catalunya en sucs que seran distribuïts de forma gratuïta a les persones més necessitades. La subvenció atorgada per la Generalitat per a dur a terme aquest projecte és de 180.000 euros. Amb aquest acord, la Fundació Privada Banc dels Aliments es compromet a dur a terme el projecte treballant amb organitzacions de productors per a dirigir les retirades de préssec i nectarina que es realitzin a la transformació en suc i responsabilitzar-se de la gestió amb elles.
 
D’altra banda, a finals d’octubre, el conseller Pelegrí també va presidir, a Barcelona, la celebració del Dia Mundial de l’Alimentació, en una acte celebrat a la seu del Banc dels Aliments, en el decurs del qual el titular del DAAM va fer entrega d’un certificat a les catorze cooperatives col·laboradores amb aquesta institució, que també van rebre la Cullera 25 anys Banc dels Aliments per part del seu president, Antoni Sansalvadó.
 
 

2  

Fitxers adjunts

Un moment de la participació del conseller Josep Maria Pelegrí com a voluntari en el Gran Recapte d'Aliments a Lleida.

Un moment de la participació del conseller Josep Maria Pelegrí com a voluntari en el Gran Recapte d'Aliments a Lleida.
JPG | 36

El conseller Pelegrí adquirint aliments per a lliurar-los al Banc d'Aliments.

El conseller Pelegrí adquirint aliments per a lliurar-los al Banc d'Aliments.
JPG | 36