El cap de l'Executiu clou la 2a Jornada del Pla de Salut

President Mas: "Els fonaments del sistema de salut segueixen sent forts i l'edifici aguantarà"

query_builder   1 desembre 2012 16:36

event_note Nota de premsa

President Mas: "Els fonaments del sistema de salut segueixen sent forts i l'edifici aguantarà"

El president Mas en la cloenda de la 2a Jornada del Pla de Salut
El president Mas lliura els premis a les millors experiències del Pla de Salut
 
·        El cap de l’Executiu clou la 2a Jornada del Pla de Salut i fa una crida a la “coresponsabilitat en els afers públics per fer front a la situació d’enorme complexitat que vivim”
 
·        Artur Mas assegura que l’alta participació en les últimes eleccions “convida a l’optimisme” perquè demostra que “el país està en marxa”
       
 
El president en funcions de la Generalitat, Artur Mas, ha defensat aquest migdia que l’esforç que els professionals sanitaris i l’Administració estan fent per “plantar cara” a la situació tan complexa que viu el sector “està donant resultats, malgrat que es vulgui fer creure que tot s’està esquerdant”. “Els fonaments de l’estat del benestar segueixen sent, els fonaments del sistema de salut són forts i l’edifici aguantarà”, ha subratllat.
 
Artur Mas s’ha dirigit amb aquestes paraules als 1.500 professionals i representants del sector sanitari que han assistit avui a l’acte de cloenda de la 2a Jornada del Pla de Salut 2011-2015, organitzada pel Departament de Salut, i que s’ha celebrat a l’Hotel Melià Sitges. El president ha estat acompanyat del conseller en funcions de Salut, Boi Ruiz, i de l’alcalde del municipi, Miquel Forns.
 
En el decurs de la seva intervenció, el cap de l’Executiu ha dit ser conscient de la pressió molt gran que té el personal sanitari, però ha assegurat que “en un moment en què la situació és d’enorme complexitat, la responsabilitat l’hem de compartir entre tots”. “D’una forma o d’una altra, les persones que en aquest moment estem cridats a gestionar els afers públics o d’interès públic, som persones que tenim un cert grau de coresponsabilitat per fer front a aquesta situació”, ha afegit.
 
El president ha fet una crida a assumir aquesta coresponsabilitat perquè, ha destacat, “tenim tres reptes entrellaçats d’una gran magnitud: com donem la volta a aquesta situació d’economia persistent a la baixa; com en aquest context consolidem l’estat del benestar, i com posem el nostre país en peu d’igualtat amb d’altres nacions, és a dir, el dret a decidir”. “Tot això ve junt, tot sobre la taula i de cop”, ha reblat.
 
Artur Mas ha alertat que l’any vinent la situació serà encara més complexa que l’anterior perquè “el repartiment que l’Estat espanyol fa de les càrregues i els sacrificis cap a l’àmbit autonòmic encara serà molt més dur, més injust i deslleial que fins ara”, i ha afegit “malgrat això l’haurem de fer i, si em permeten dir-ho, amb bona cara, perquè el que no podem és ignorar la realitat com si no hi fos, ens hem d’enfrontar amb aquesta coresponsabilitat”.
 
El president ha mostrat la seva confiança en les possibilitats del país “que té fortalesa i una xarxa d’entitats suficient per resistir aquesta situació i millorar-la fins i tot de cara al futur”. “Hi ha coses que no fem de bon grat però n’hi ha d’altres que tots sabem que s’havien de fer, perquè hi havia inèrcies que calia canviar”, ha assegurat. En aquest sentit, Artur Mas ha felicitat els professionals sanitaris pel bon funcionament del Pla de salut, i els ha agraït la seva implicació “que mereix molta consideració i respecte”, tot i que a vegades, ha dit, no sigui reconeguda suficientment per l’opinió pública.
 
El cap de l’Executiu ha volgut ressaltar també com un altre exemple d’implicació molt gran l’alta participació en les eleccions al Parlament del  diumenge passat. “Un 70% de participació és una dada que indica que la gent s’implica en els afers públics, i això crida a l’optimisme, perquè vol dir que hi ha un país que té les piles posades, potser amb una bateria més o menys baixa, però el poble català està en marxa”, ha afirmat.
 
En el decurs de l’acte de cloenda de la 2a Jornada del Pla de salut 2011-2015, el president en funcions de la Generalitat ha lliurat els premis a les millors experiències “Les veus del Pla de Salut”.
 
Nota: S’adjunta nota de premsa informativa sobre el balanç del Pla de Salut

1  

Imatges

Foto del president Mas a l'acte de cloenda

Foto del president Mas a l'acte de cloenda 561

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa de balanç del Pla de Salut

Nota de premsa de balanç del Pla de Salut
PDF | 249