
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director dels Serveis Territorials del Departament a Tarragona, Anton Ballvé, ha visitat aquest matí la Cooperativa Agrícola i Caixa Agrària de Cambrils i, al Museu Agrícola de Cambrils, ha presidit l’acte de lliurament de la certificació ISO 9001 per la producció, envasat i comercialització d’oli d’oliva verge extra.
En aquest sentit, Josep Maria Pelegrí ha assenyat que “avui és un dia per a treure pit, per a sentir-vos realitzats per aquesta tasca que heu dut a terme durant dos anys i que avui certifiquem, un èxit gràcies a l’esforç diari de tots els que formeu part d’aquesta cooperativa, perquè la ISO 9001 us reportarà grans beneficis: promou la relació òptima entre qualitat – preu, aconsegueix millorar els vostres processos i reduir costos i així ser més competitius, augmenta la qualitat del vostre oli, maximitza els vostres recursos tant humans, financers com tecnològics; alhora que millora la imatge de marca i augmenta la productivitat. Us felicito no només per ser la primera almàssera de la Denominació d’Origen Protegida (DOP) Siurana a rebre aquesta certificació, sinó també pel treball, per l’emprenedoria i per la voluntat de tirar endavant que demostreu, perquè sou una cooperativa moderna que aglutina una gran varietat de productes, pel vostre l’esforç cap a la internacionalització i la millora dels vostres productes, i també per les vostres agrobotigues i la ferma aposta per la venda directa. Les vostres agrobotigues són i han de continuar sent un referent per a altres cooperatives”.
En aquest punt, el conseller ha instat l’entitat a “seguir potenciant la comercialització d’un producte excepcional molt vinculat a la nostra terra i font de grans beneficis: l’oli és un producte essencial de la Dieta Mediterrània, i en la vostra DOP compteu amb la varietat autòctona més valorada arreu del món, l’arbequina, un patrimoni natural i històric. El consumidor català valora molt positivament la qualitat dels nostres olis, però cal també seguir treballant per a aconseguir dia a dia més reconeixement internacional”.
El titular del DAAM ha volgut fer palès que en tres anys l’entitat ha augmentat les exportacions passant d’un 8% a un 20%, ha obert mercat en cinc nous països (Xina, Singapur, Rússia, Suècia i els Estats Units) i actualment ja exporta a una quinzena, millorant el posicionament del producte català als mercats, “en sou ambaixadors, teniu un producte de gran reconeixement i premiat internacionalment, l’oli d’oliva verge extra Mestral; i també esteu fent una gran tasca en l’envasat, el disseny i la presentació dels vostres productes. Cal continuar adaptant-se al nous temps i als mercats”.
Finalment, Josep Maria Pelegrí ha incidit en la ferma aposta del Departament les cooperatives per la seva “capacitat per a compaginar la viabilitat econòmica i la responsabilitat social, perquè la història d’aquest país no es pot entendre sense els nostres pagesos i la història dels nostres pagesos està estretament vinculada al món cooperatiu; així que quan enfortim aquestes, enfortim un sector bàsic per a l’economia catalana que genera riquesa i ocupació.
2