El Govern manté l'aposta pel joves investigadors i promou 248 nous contractes per al 2013

El 33% dels investigadors contractats han realitzat els seus estudis a l'estranger

query_builder   13 desembre 2012 11:52

event_note Nota de premsa

El Govern manté l'aposta pel joves investigadors i promou 248 nous contractes per al 2013

El 33% dels investigadors contractats han realitzat els seus estudis a l'estranger

El Govern manté l’aposta pels joves investigadors i promou la contractació de 248 per al 2013 mitjançant els ajuts FI-DGR. Gestionats per l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) de la Secretaria d’Universitats i Recerca, els ajuts fomenten la carrera investigadora des de l’etapa predoctoral i permeten la captació de talent oferint un contracte de tres anys en una universitat o centre de recerca català.
 
Els investigadors contractats s’integraran en grups de recerca per desenvolupar els seus coneixements i les seves habilitats. Després d’un primer any de treball, els investigadors podran optar a dos anys més de contractació un cop s’avaluï la seva feina i els objectius per a l’any següent. D’aquesta manera, mitjançant els ajuts
FI-DGR el Govern promou també la qualitat de la recerca.
 
D’aquests investigadors, 62 fan recerca en l’àmbit de les ciències de la vida, 60 en l’enginyeria i l’arquitectura, 38 en el d’humanitats, 31 en el de ciències, 33 en el de ciències socials i 24 en el de les ciències mèdiques i de la salut.
 
Els ajuts també permeten la captació de talent que ha realitzat els seus estudis en universitats de fora del país. En aquest sentit, el 33% dels investigadors provenen d’universitats estrangeres. Per exemple, 11 provenen d’universitats d’Alemanya, 6 de Colòmbia i 5 d’Argentina, però també hi ha investigadors que han realitzat els seus estudis a països com ara la Xina, la Índia, Mèxic, Croàcia, els EUA o Etiòpia, entre d’altres.
 
Per universitat on estan fent el seu doctorat, 68 investigadors són de la Universitat de Barcelona, 56 de la Universitat Autònoma de Barcelona, 37 de la Universitat Politècnica de Catalunya, 23 de la Universitat Pompeu Fabra, 22 a la Universitat Rovira i Virgili, 16 de la Universitat de Girona, 14 de la Universitat de Lleida, 9 de la Universitat Ramón Llull, 1 de la Universitat de Vic i 2 de la Universitat Internacional de Catalunya.
 
El ajuts FI-DGR per a la contractació de personal investigador novell durant el 2013 tenen un import global de 17,4 milions d’euros, quantitat que el Govern ha mantingut respecte a l’edició passada ja que es tracta d’una línia de suport a la recerca estratègica per a la promoció i la captació de talent investigador a Catalunya.

1  

Fitxers adjunts

Comunicat FI2012

Comunicat FI2012
PDF | 269