Les entitats ambientals catalanes, en col·laboració amb el Departament de Territori i Sostenibilitat, organitzen el primer congrés específic del sector

query_builder   13 desembre 2012 14:21

event_note Nota de premsa

Les entitats ambientals catalanes, en col·laboració amb el Departament de Territori i Sostenibilitat, organitzen el primer congrés específic del sector

Avui i demà se celebra el I Congrés del Tercer Sector Ambiental de Catalunya, un espai de trobada entre les entitats ambientals catalanes que neix amb la voluntat de repetir-se cada dos anys i amb l’esperit de convertir-se en fòrum d’intercanvi entre entitats i organitzacions i, alhora, de foment d’aliances i sinèrgies de treball. Al congrés, que se celebra a Barcelona, a La Pedrera, hi participen un centenar de persones, totes elles vinculades al món ambiental i, sobretot, a les entitats del tercer sector ambiental.
 
Els temes que s’abordaran són claus i innovadors pel sector com ara el rol de les entitats ambientals en l’anomenada emprenedoria social verda emergent, el mix energètic que es planteja a la Catalunya del futur, el microfinançament o crowdfunding com a font de finançament de projectes ambientals o com s’articula el tercer sector ambiental a nivell europeu.
 
 
Incubadora de treball en xarxa
 
Més enllà del format tradicional de ponències, on es pretén generar debat i reflexió, el Congrés vol fomentar la col·laboració i els projectes compartits entre entitats amb els anomenats Espais d’Aliances, 9 en total. Es tracta d’explorar, consolidar o compartir sinèrgies i crear una incubadora de treball en xarxa. Aquí s’hi inclouen iniciatives a l’entorn de la prevenció dels incendis i el canvi climàtic, la qualitat de les propostes educatives en les que moltes entitats treballen, el projecte Camins de Fauna, o com es pot enfortir el voluntariat ambiental.
 
 
Més de 30 entitats expliquen experiències i projectes
 
Durant els dos dies del Congrés, les entitats seran les protagonistes d’un espai paral·lel a les ponències centrals en el qual exposaran projectes i experiències en format de debat obert. Seran més de 30 comunicacions de temàtiques transversals i variades; els ramats al bosc com a eina de prevenció d’incendis, la integració d’alumnat nouvingut a través d’experiències d’educació ambiental, l’estructuració del tercer sector ambiental a Europa, la loteria verda, o l’espai Tàndem, de col·laboració entre empreses i entitats, entre molts d’altres.
 
El congrés està organitzat per l’Obrador del Tercer Sector Ambiental de Catalunya i el Departament de Territori i Sostenibilitat, amb el suport de la Fundació Catalunya Caixa.
 
 
 
Més informació:
 
Comunicacions de les Entitats i espais d’aliances: http://www.congrestsa.cat/comunicacions-i-espais-d-aliances/
 
 
El podeu seguir a Twitter: @o3sac  
Etiqueta del congrés: #1cTSA
 
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 39