INDÚSTRIA

El conseller F. Xavier Mena presideix la posada en marxa de CREACCIÓ, l'agència d'emprenedoria, innovació i coneixement d'Osona

query_builder   13 desembre 2012 19:12

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

El conseller F. Xavier Mena presideix la posada en marxa de CREACCIÓ, l'agència d'emprenedoria, innovació i coneixement d'Osona

 
  • El conseller d’Empresa i Ocupació en funcions, ha participat en la reunió extraordinària del Consell d'administració de l’Entitat que s’ha celebrat avui a la Universitat de Vic (UVic)

  • L’agència està promoguda per l'Ajuntament de Vic i la UVic, amb el Consell Comarcal d'Osona, el Consell Empresarial d'Osona i l'Ajuntament de Manlleu
 
CREACCIÓ, la nova agència d'emprenedoria, innovació i coneixement d'Osona s’ha posat en marxa avui amb la celebració d’una reunió extraordinària del seu Consell d’Administració que ha tingut lloc a la Universitat de Vic i que ha comptat amb la presència del conseller d’Empresa i Ocupació en funcions, F. Xavier Mena. A l’acte també hi ha assistit el secretari general d’Empresa i Ocupació en funcions i responsable del Programa Catalunya Emprèn, Enric Colet, el president de CREACCIÓ i regidor de l'Ajuntament de Vic, Josep Arimany, el rector de la UVic, Jordi Montaña, el president del Consell Comarcal d'Osona, Joan Roca, la presidenta del Consell Empresarial d'Osona, Lourdes Baulenas, i el regidor de l'Ajuntament de Manlleu, Josep M. Anglada, entre d'altres.
 
Aquesta nova estructura de promoció econòmica i emprenedoria de la comarca sorgeix de la iniciativa de la Universitat i l'Ajuntament de Vic, amb el Consell Comarcal d'Osona, el Consell Empresarial d'Osona i l'Ajuntament de Manlleu. CREACCIÓ neix del treball conjunt inicial de la UVic i l'Ajuntament de la ciutat per canalitzar projectes empresarials de Vic i tota la comarca d'Osona amb l’objectiu de millorar el servei integral a l’emprenedor. Tindrà la seu a l'antiga Casa de Convalescència, al bell mig de la capital d’Osona, i preveu obrir les seves portes a finals de gener. El conseller Mena també ha aprofitat per visitar les obres d’adequació de l’edifici.
 
A la Casa de Convalescència hi conviuran un viver d'empreses i espais de coworking amb estructures de la UVic com són grups de recerca, la Unitat d'Emprenedoria, la Oficina de Transferència, Recerca i Innovació, el secretariat dels Alumni, l'Escola de Doctorat i un grup de Venture capital associat a la universitat. L'objectiu i missió d'aquesta nova estructura és donar suport al teixit socioeconòmic de la Catalunya central, consolidar empreses ja existents i promoure'n de noves fomentant l'activitat emprenedora de forma transversal. Tot plegat per potenciar la creació d'empreses competitives i sostenibles que generin llocs de treball.
 
En el decurs de l’acte el conseller Mena ha posat de manifest que "la clau de volta és que l'emprenedoria sigui un valor social central. Tothom al nostre país ha de valorar la persona que endega un projecte emprenedor". "CREACCIÓ va en aquesta línia", ha reblat. "L'actual situació ens obliga a fer coses de forma diferent a com ho hem fet durant molts anys. Si volem que l'emprenedoria floreixi hem de fer més fàcil la vida dels emprenedors des dels ajuntaments i el conjunt de les administracions", ha destacat el conseller.
 
L'acte també ha servit de punt de partida de l'Institut Català d'Economia Verda que neix sota el paraigües de CREACCIÓ per convertir Vic i Osona en capital de l'economia verda.

2  

Fitxers adjunts

El conseller d'Empresa i Ocupació en funcions, F. Xavier Mena, en la reunió del consell d'administració de CREACCIÓ

El conseller d'Empresa i Ocupació en funcions, F. Xavier Mena, en la reunió del consell d'administració de CREACCIÓ
JPG | 1911

El conseller d'Empresa i Ocupació en funcions, F. Xavier Mena, visitant les obres a la Casa de Convalescència de Vic

El conseller d'Empresa i Ocupació en funcions, F. Xavier Mena, visitant les obres a la Casa de Convalescència de Vic
JPG | 288