INDÚSTRIA

Més de cent empresaris catalans participen a la sessió sobre les oportunitats de negoci en els projectes de la Unió per la Mediterrània

query_builder   19 desembre 2012 17:30

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

Més de cent empresaris catalans participen a la sessió sobre les oportunitats de negoci en els projectes de la Unió per la Mediterrània

 

 
·         La jornada ha tingut lloc a la seu de la Secretaria de la Unió per la Mediterrània (UpM), ubicada a Barcelona, i ha comptat amb la presència del secretari d’Afers Exteriors de la Generalitat de Catalunya, Senén Florensa, el secretari general adjunt de Medi Ambient de la Secretaria de la UpM, Rafiq Husseini, i el conseller delegat d’ACC1Ó, Josep Moragas.
 
·         Els empresaris han mantingut reunions personalitzades amb els consellers tècnics de la UpM en els sectors dels Transports, del Desenvolupament Urbà, de l’Energia i del Medi Ambient, els grans àmbits on hi ha més projectes en marxa.
 
·         La UpM ja ha seleccionat 15 projectes que es desenvoluparan en països de la riba Sud de la Mediterrània per un import superior a 1.000 milions d’euros.
 
 
Més d’un centenar d’empresaris catalans, majoritàriament dels sectors de les infraestructures i del medi ambient, han assistit avui a la sessió “Els projectes de la Unió per la Mediterrània, una oportunitat per a les empreses”, amb l’objectiu de conèixer com poden participar a les iniciatives empresarials que gestiona la Unió per la Mediterrània – UpM (http://www.ufmsecretariat.org/en/). 
 
La jornada ha tingut lloc a la seu de la Secretaria de la Unió per la Mediterrània (UpM), ubicada al Palau de Pedralbes de Barcelona, i ha estat organitzada per la Generalitat de Catalunya a través d’ACC1Ó, l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana, i la Secretaria d’Afers Exteriors.
 
La inauguració de l’acte ha anat a càrrec del secretari d’Afers Exteriors de la Generalitat de Catalunya, Senén Florensa, el conseller delegat d’ACC1Ó, Josep Moragas, i el secretari general adjunt de Medi Ambient de la Secretaria de la UpM, Rafiq Husseini.
 
Josep Moragas ha animat els empresaris catalans a participar als projectes de la UpM, que es desenvoluparan sobretot en països de la riba Sud de la Mediterrània. Moragas ha destacat que són “oportunitats reals per a l’empresa catalana d’obtenir un avantatge competitiu, i poder exportar la seva experiència a uns països que actualment es troben en creixement econòmic”.
 
De la seva banda, Senén Florensa ha recordat que “la Mediterrània és una àrea prioritària de l’acció exterior de la Generalitat, que sempre ha apostat per la UpM com un instrument de diàleg entre els països membres i de desenvolupament de projectes, que permetran garantir la seva visibilitat i consolidació”.
 
En diverses sessions, consellers tècnics de la UpM han presentat als empresaris catalans les característiques dels primers 15 projectes en marxa de la UpM en els àmbits dels Transports, del Desenvolupament Urbà, de l’Energia i del Medi Ambient.
 
Es tracta de projectes a gran escala, que sumen un import superior als 1.000 milions d’euros, amb objectius com la descontaminació del Mediterrani, la construcció d’autopistes terrestres i marítimes, l’elaboració d’un Pla Solar Mediterrani, i el desenvolupament empresarial a la regió.
 
El finançament d’aquests projectes prové majoritàriament de la participació del sector privat, del pressupost de la Unió Europea i els socis i de les contribucions que puguin fer institucions financeres i entitats regionals, entre altres.
 
Reunions B2B entre empresaris i consellers tècnics de la UpM
En finalitzar les presentacions, els empresaris catalans han mantingut reunions personalitzades amb els consellers tècnics de la UpM, per conèixer de primera mà les possibilitats de participació en aquests projectes.
 
La UpM agrupa un total de 43 països europeus i mediterranis: els 27 estats membres de la Unió Europea, a més d'Albània, Algèria, Bòsnia, Croàcia, Egipte, Israel, Jordània, Líban, el Marroc, Mauritània, Mònaco, Montenegro, l'Autoritat Palestina, Síria, Tunísia i Turquia. Suposa un mercat potencial de 800 milions de persones i de 15 bilions d’euros anuals.
 
 
 

2  

Fitxers adjunts

D'esq a dreta:  Sec gral adj de Medi Ambient de la Sec de la UpM, Rafiq Husseini, Sec d'AAEE de la Generalitat, Senén Florensa I Conseller delegat d'ACC1Ó, Josep Moragas

D'esq a dreta: Sec gral adj de Medi Ambient de la Sec de la UpM, Rafiq Husseini, Sec d'AAEE de la Generalitat, Senén Florensa I Conseller delegat d'ACC1Ó, Josep Moragas
JPG | 2879

D'esq a dreta:  Sec gral adj de Medi Ambient de la Sec de la UpM, Rafiq Husseini, Sec d'AAEE de la Generalitat, Senén Florensa I Conseller delegat d'ACC1Ó, Josep Moragas

D'esq a dreta: Sec gral adj de Medi Ambient de la Sec de la UpM, Rafiq Husseini, Sec d'AAEE de la Generalitat, Senén Florensa I Conseller delegat d'ACC1Ó, Josep Moragas
JPG | 3405