govern

Uns 160 professionals de l'ICS i de l'IAS immersos en la creació de sinèrgies entre les institucions

Entre ahir i avui s'han posat en marxa 8 grups de treball per millorar aspectes qüestions assistencials, de recerca, docència i sostenibilitat

query_builder   20 desembre 2012 14:05

event_note Nota de premsa

Uns 160 professionals de l'ICS i de l'IAS immersos en la creació de sinèrgies entre les institucions

Entre ahir i avui s'han posat en marxa 8 grups de treball per millorar aspectes qüestions assistencials, de recerca, docència i sostenibilitat

Grup de treball amb pacients
Grup de treball amb pacients
Més de 160 professionals de l’ICS i de l’IAS participen en els primers grups de millora que s’han posat en marxa en el sí del Projecte CIMS (Créixer, Innovar i Millorar en Salut, tot utilitzant el Coneixement acumulat, la Implicació de les persones i el Mètode adequat, cercant les Sinergies que siguin necessàries), pretén aproximar de forma eficient les dues organitzacions mantenint la seva independència jurídica.
 
El CIMS té com a pilars, la millora envers el pacient i la participació dels professionals en la construcció del projecte. Tres setmanes després de la presentació pública del projecte, ja s’ha posat fil a l’agulla en el treball participatiu i entre ahir i avui s'han posat en marxa els primers 8 grups de treball en els que participen 160 professionals que analitzaran diferents aspectes amb l'objectiu de millorar-los. Els temes que es tractaran són: la Participació del ciutadà, el Continuum assistencial, la Visibilitat de l’excel·lència, la  Innovació, recerca i transferència,  l'Aprenentatge del treball en procés, les Mesures de sostenibilitat, Pensar com a pacient i Docència i formació continuada.
 
La previsió és que a finals del primer trimestre de l’any, els grups presentin les seves conclusions amb propostes concretes d’actuació.  Aleshores serà el moment de crear nous grups de treball, per abordar nous temes, i de la mà de més professionals. La base del projecte és el talent dels professionals que hi ha a les dues institucions i la certesa que el fet de sumar-lo permetrà que Girona sigui més competitiva i que això repercutirà positivament en una millor resolució i accessibilitat de l’atenció sanitària a Girona. La participació dels professionals és un el punt clau del projecte CIMS. Ens trobem davant l’oportunitat per fer un model sanitari més transversal en la prestació de serveis sanitaris i socials a la població.
 
A banda dels grups de treball que s’han posat en marxa ara, cada entitat definirà grups formats per una 12 de persones de diferents disciplines que analitzaran els processos d’hospitalització, quirúrgics, d’alternatives a l’hospitalització i d’urgències i la relació amb el primer nivell d’atenció que és l’atenció primària de salut.
 
Però encara hi haurà un tercer tipus de grup de treball, format per metges tant de l’ICS com de l’IAS, i segons especialitat, els quals tindran l’objectiu de consensuar processos, protocols..., en definitiva, definir una manera de treballar comuna dels professionals d’un mateix servei que valori el millor de cada empresa, sota un lideratge únic, buscant el màxim benefici per al pacient i per a la sostenibilitat del sistema. Des del punt de vista assistencial, s’ha començat a treballar pels serveis de Pediatria i Cirurgia General, que ja han posat fil a l’agulla per unificar criteris de funcionament i escollint ja el professional que liderarà el projecte, decisió que s’ha pres conjuntament amb els caps de servei dels dos centres.
 
Quant a la nova estructura directiva, s’ha partit de la reorganització de l’equip de Direcció, que defineix una estructura unificada per a les dues institucions. Hi ha una Direcció General, dirigida pel Dr. Vicenç Martínez, que té el suport d’una Direcció Adjunta, i tres direccions diferenciades en funció de l’àmbit de responsabilitat: la Direcció de Suport, que gestiona temes de personal, electromedicina, manteniment, hoteleria, cuina, neteja, obres i logística; la Direcció Assistencial, que vetlla per tota l’activitat assistencial, ja sigui d’atenció especialitzada, primària, sociosanitària o de salut mental; i la Direcció de Coneixement, que s’ocupa de la recerca i la docència. Per sota d’aquesta estructura comuna hi han els equips propis de cada centre, que s’han vist aprimats. Aquesta reorganització permetrà un important estalvi anual.
 
Per què s’anomena projecte CIMS?
 
Segons el Diccionari de la llengua catalana de l’Institut d’Estudis Catalans, un cim és “el punt més elevat d’una cosa”, i aquí és on vol arribar aquest projecte: vol posar la sanitat a Girona en el punt més alt possible. Volem Créixer, Innovar i Millorar en Salut, tot utilitzant el Coneixement acumulat, la Implicació de les persones i el Mètode adequat, cercant les Sinergies que siguin necessàries.

1  

Fitxers adjunts

Grup de treball de docència

Grup de treball de docència
JPG | 748