Platja

Prop del 98% de les platges catalanes ha obtingut una qualitat excel·lent durant l'estiu d'enguany

query_builder   22 desembre 2012 10:00

event_note Nota de premsa

Prop del 98% de les platges catalanes ha obtingut una qualitat excel·lent durant l'estiu d'enguany

 
 
 
  • S’han fet prop de 2.340 inspeccions i s’han analitzat unes 2.370 mostres entre l’1 de juny i el 25 de setembre
 
  • Des de fa 8 anys la proporció de platges amb la màxima qualificació sempre ha estat superior al 91% i en els darrers 4 anys superior al 95%
 
  • Pel que fa a les zones de bany interior, 11 de les 12 han gaudit també de la màxima qualificació
 
El resultat dels controls efectuats per l’Agència Catalana de l’Aigua a 223 platges catalanes (248 punts de control) durant l’estiu d’enguany ha evidenciat una qualitat excel·lent de les aigües en prop d’un 98% de les platges (218 platges), un 1,8% (4 platges) ha estat de qualitat bona i només una platja ha obtingut la qualificació de suficient. No hi ha hagut cap platja que s’hagi qualificat de deficient. Cal remarcar que els motius pels quals algunes platges no han gaudit de la màxima qualificació són la seva ubicació prop de la desembocadura d’algun curs fluvial i els efectes d’algunes pluges  intenses caigudes aquest estiu.
 
En total s’han fet prop de 2.340 inspeccions i s’han analitzat unes 2.370 mostres entre l’1 de juny i el 25 de setembre. La freqüència de control de la qualitat de les aigües de bany a les platges i zones de bany interior ha estat quinzenal, com marca el Reial decret 1341/2007. Al mateix temps, s’ha dut a terme, també quinzenalment, la tramesa pública de la informació de les classificacions quinzenals de la qualitat de les aigües de bany als ajuntaments costaners. En el web de l’ACA s’han publicat periòdicament els resultats i els butlletins informatius.  
 
Aquests resultats són lleugerament superiors als registrats l’estiu passat, quan es va obtenir prop d’un 97% de platges amb qualitat excel·lent, 2,7% amb qualitat Bona i un 0,5% de qualitat suficient. Des de l’any 2004, la proporció de platges excel·lents sempre ha estat superior al 91% i en els darrers quatre anys superior al 95%.
 
Pel que fa a les zones de bany interior, gairebé totes (11) han obtingut una qualificació excel·lent, i només una d’elles ha estat qualificada com suficient. Aquests resultats de les zones de bany interior són molt similars als de l’any passat.
 
 
 

1  

Fitxers adjunts

Comunicat de premsa

Comunicat de premsa
PDF | 162