Pressupostos

El Govern aprova la pròrroga dels pressupostos de la Generalitat per al 2013

query_builder   27 desembre 2012 21:30

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la pròrroga dels pressupostos de la Generalitat per al 2013

  • El decret que s’ha aprovat avui consolida els ajustos que s’han aplicat al llarg d’aquest any i manté el principi de prudència pel que fa a les perspectives fiscals del 2013
El Govern ha acordat avui els criteris d’aplicació de la pròrroga dels pressupostos de la Generalitat per al 2012, que seran vigents fins a l’aprovació i la publicació dels comptes per al 2013.
Degut a la convocatòria electoral del passat 25 de novembre, el Govern no ha pogut aprovar els pressupostos per l’any que ve abans d’acabar el 2012. Per aquest motiu, i d’acord amb el que preveu la Llei de Finances Públiques de Catalunya, l’1 de gener es prorrogaran automàticament els comptes del 2012 per a l’any que ve.
A més, donat el context pressupostari i financer, és necessari fixar unes condicions d’aplicació de la pròrroga per tal de complir amb els objectius d’estabilitat pressupostària.
 
El decret que s’ha aprovat avui consolida els ajustos que s’han aplicat al llarg d’aquest any i manté el principi de prudència pel que fa a les perspectives fiscals del 2013. Mentre duri la pròrroga pressupostària, les despeses de capítol 1 (despeses de personal) s’ajusten a les dotacions pressupostades a 31 de desembre del 2012.

Els capítols 2 (despeses de béns i serveis), 4 (transferències corrents), 5 (fons de contingència), 6 (inversions reals), 7 (transferències de capital) i 8 (variació d’actius financers) es prorroguen per un màxim del 72% de la seva despesa fixada en el pressupost inicial del 2012. I els capítols 3 i 9, destinats al pagament d’interessos i amortització de deute, es prorroguen en la seva totalitat.
 
Tot i tenir les despeses prorrogades en un 72%, els capítols 6, 7 i 8 compten amb una disponibilitat limitada, tret d’algunes excepcions, com ara les aportacions a entitats del sector públic per finançar retribucions de personal, les despeses per atendre censos, la càrrega financera d’operacions de préstec o per fer front a obligacions derivades d’un Pla Econòmic i Financer.
 
Durant la pròrroga no hi haurà convocatòries de subvencions de concurrència competitiva, llevat de les que es financen amb ingressos finalistes d’altres administracions o les que financen ajuts i prestacions garantits per norma. Les subvencions directes i nominatives requereixen l’autorització prèvia de l’Executiu.
 
El decret entrarà en vigor el mateix dia que es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined