Pla estadístic 2013

El Govern aprova el Programa anual d'actuació estadística per al 2013

query_builder   27 desembre 2012 21:20

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el Programa anual d'actuació estadística per al 2013

  • Estableix les actuacions estadístiques d'interès de la Generalitat que s'han de portar a terme durant el proper any
  • El nombre d’actuacions estadístiques programades és de 321, entre les quals destaquen el Registre estadístic de població i la tercera edició de l’Enquesta d’usos lingüístics de la població 2013
El Govern ha aprovat avui el Programa anual d'actuació estadística per a l'any 2013, en execució del Pla estadístic de Catalunya 2011-2014. El Programa estableix les actuacions estadístiques d'interès de la Generalitat que s'han de portar a terme durant el proper any. El nombre d’accions programades és de 321.
 
El Programa anual d’actuació estadística del 2013 manté aquelles activitats estadístiques ja consolidades en plans estadístics anteriors i incorpora algunes novetats i millores, tant en la producció com en la difusió estadístiques. Destaquen la introducció de nous models de producció estadística basats en la construcció d’un sistema de registres estadístics i el disseny de nous models de sistemes d’informació integrada.
 
En l’àmbit demogràfic i social, s’inclouen com a novetats el Registre estadístic de població; la tercera edició de l’Enquesta d’usos lingüístics de la població 2013 i la nova edició de l’Enquesta d’estructura de les explotacions agràries 2013.
 
Pel que fa a la producció d’estadístiques econòmiques, destaca el Registre estadístic d’empreses de Catalunya i l’Estadística i comptes del sector TIC, turisme i cultura.
 
En relació amb l’estadística instrumental, l’any vinent també es durà a terme el disseny del Registre estadístic de territori i la regulació i implementació d’un Centre d’accés segur a microdades a l’Idescat, per tal de permetre l’accés segur a microdades originals o confidencials amb finalitats de recerca.
 
Com a principals novetats en l’àmbit de la difusió estadística, destaca l’elaboració del projecte de la Plataforma Cerdà, que permetrà identificar les bases tecnològiques, funcionals i organitzatives que ha d’acomplir el sistema integrat d’informació estadística; la prova pilot del Web educatiu aprenestadística cicle de primària; la reestructuració de l’arquitectura organitzativa del Web Idescat, per tal de millorar la visualització de dades i l’adaptació als continguts temàtics, i els Indicadors europeus objectius 2020, adaptació del sistema d’indicadors europeus relatius a Catalunya i comparativa països/regions Europa.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined