Espadaler

Espadaler fa un balanç molt positiu de la nit de Cap d'Any fruit de la prevenció i el civisme

query_builder   1 gener 2013 14:11

event_note Nota de premsa

Espadaler fa un balanç molt positiu de la nit de Cap d'Any fruit de la prevenció i el civisme

balanç
El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, durant la compareixença de balanç de la nit de Cap d'Any.
 
El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha fet una valoració “molt positiva” de com ha transcorregut aquesta nit de Cap d’Any. El conseller atribueix aquests resultats “a l’esforç de prevenció que s’ha fet des del Departament d’Interior i el cos dels Mossos d’Esquadra tant en el trànsit, la seguretat ciutadana com en el control dels locals on s’hagin pogut desenvolupar festes”.
 
Espadaler ha destacat també la “bona feina que s’ha fet junt amb els ajuntaments i les policies locals” per controlar les macrofestes previstes. Així mateix ha agraït “l’actitud positiva per part de la ciutadania que ha permès tancar una nit especial sense un sol accident mortal ni greu”.
 
En la seva compareixença davant els mitjans de comunicació, el conseller ha explicat que durant la nit s’han desplegat un total de 2.415 agents dels Mossos d’Esquadra que s’han dedicat a tasques de seguretat ciutadana i 580 efectius més per al dispositiu de trànsit.
 
“Hem posat tots els actius al servei de es persones”, ha dit Espadaler i “ha estat gràcies a la prevenció i al civisme que podem dir que aquesta ha estat una de les nits més tranquil·les dels darrers anys”.
 
 
Alcoholèmies i drogues
 
Els Mossos d’Esquadra han realitzat un total de 1.983 lectures de drogoalcoholèmia en 136 controls a tot Catalunya. En total, s’han interposat 176 denúncies a conductors que han donat positiu en la prova d’alcoholèmia i drogues. Segons el conseller “els controls han apartat de la circulació els vehicles potencialment perillosos” 
   
Seguretat ciutadana
 
Les actuacions policials més rellevants durant la revetlla de Cap d’Any han estat:
A les 22:12 h s'ha rebut un avís d'amenaça de bomba al club Paradise de la Jonquera. Per aquest motiu s'ha desallotjat el local en el qual hi havia en aquell moment al voltant de 1.000 persones. S'ha activat servei Tedax. A les 02:29 h ha finalitzat la requisa amb resultat negatiu.  En aquest sentit el conseller d’Interior ha dit que “atesos els antecedents en aquest local i la detecció d’un cotxe amb matricula sospitosa s’han activat el protocols necessaris.”
 
Del dispositiu per la revetlla de Plaça Catalunya de Barcelona, a la qual hi han assistit unes 30.000 persones, no hi ha hagut cap incident rellevant. El conseller ha recordat que aquest dispositiu s’ha fet conjuntament entre la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra.
 
Finalment Espadaler ha explicat que durant la nit només hi ha hagut tres detencions relacionades amb festes de Cap d’Any, les quals han estat a la regió policial Central, de Ponent i dels Pirineus.
 
Nit de Cap d’any sense víctimes mortals a les carreteres catalanes
 
Enguany, entre les 21.00 hores del 31 de desembre i les 09.00 hores de l’1 de gener no hi ha hagut cap accident mortal ni amb ferits de gravetat a la xarxa viària interurbana catalana.
 
Segons dades del Servei Català de Trànsit, aquesta nit de Cap d’Any tampoc hi ha hagut cap incidència viària destacable. Bancs de boira densa han afectat la visibilitat de l’A-2, sobretot entre Soses i Vilagrassa, però no s’ha produït cap sinistre greu per aquesta inclemència meteorològica. Al llarg d’aquesta nit s’han produït un total de 34 accidents de trànsit que han fet 8 ferits lleus.
 
 
El telèfon d'emergències 112 ha atès aquesta nit 2.305 trucades
 
Protecció Civil de la Generalitat informa que no s'ha activat cap pla d'emergències aquesta passada nit. El telèfon d'emergències 112 ha atès des d'ahir la nit fins les 08.00 h d'aquest matí 2.305 trucades relatives a urgències derivades de la nit de Cap d'Any, la majoria d'elles per temes de trànsit i de civisme.
 
Pel que fa a l'activitat dels Bombers de la Generalitat aquesta passada nit de Cap d'Any, destacar que han hagut de treballat en diversos serveis, dels quals cap ha revestit una especial importància. Ha estat a quarts de set del matí quan s'han rebut dos avisos d'incendi d'habitatge al Pinell de Brai (Terra Alta) i l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès). Tots dos incendis ja han estat extingits per les diverses dotacions dels Bombers que s'hi han desplaçat immediatament, i no han produït cap dany personal.

1  

Fitxers adjunts

NOTA DE PREMSA EN PDF

NOTA DE PREMSA EN PDF
PDF | 95