nOVA SECRETARIA D'hISENDA

El Govern aprova la reestructuració del Departament d'Economia i Coneixement

query_builder   8 gener 2013 15:13

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la reestructuració del Departament d'Economia i Coneixement

 
  • El Decret preveu la creació de la Secretaria d’Hisenda que té com a objectiu el desplegament de l’Administració tributària de Catalunya
 
El Govern ha donat el vistiplau al Decret de reestructuració del Departament d’Economia i Coneixement. La principal novetat del nou organigrama és la creació de la Secretaria d’Hisenda que té com a finalitat reforçar les estructures de la hisenda de la Generalitat i portar a terme el desenvolupament de l’Administració tributària de Catalunya. En aquest sentit, assumeix l’Agència Tributària de Catalunya com a òrgan encarregat de la gestió, la liquidació, la inspecció i la recaptació dels tributs propis de la Generalitat i dels tributs estatals cedits. Entre les seves competències també s’inclouen la supervisió de la gestió i explotació de l’activitat relacionada amb els joc i les apostes de les quals s’encarrega l’Entitat Autònoma de Jocs i Apostes, i l’empresa pública Infraestructures de la Generalitat de Catalunya, SAU (Infraestructures.cat).
 
D’acord amb el decret aprovat avui, el Departament s’estructura en quatre unitats directives: la Secretaria General, la Secretaria d’Hisenda, la Secretaria d’Universitats i Recerca i la Intervenció General de la Generalitat. El nou organigrama comporta una redistribució de les direccions generals amb l’objectiu de millorar-ne la funcionalitat, optimitzar els recursos i simplificar estructures i no comporta cap despesa pressupostària ja que tampoc preveu cap increment del nombre de places.
 
La Secretaria General del Departament s’encarregarà de la planificació, coordinació i seguiment de l’activitat del Departament pel que fa les actuacions relatives a les despeses de personal, als pressupostos i el patrimoni de la Generalitat i del conjunt del sector públic, la tresoreria, i la política financera i d’assegurances. Aquesta Secretaria concentra les direccions generals encarregades de la gestió de les polítiques transversals de control de la despesa. També s’inscriuen dins de l’àmbit de la seva competència l’Institut Català de Finances (ICF) i l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat).
 
La Secretaria d’Universitats i Recerca continuarà desenvolupant les polítiques del Govern en aquestes matèries. En aquest sentit, seguiran adscrites al seu organigrama l’Agència per a la Qualitat dels Sistema Universitari de Catalunya i l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i Recerca.
 
Finalment, el Decret també preveu que l’Autoritat Catalana de la Competència (ACO) es relacionarà amb la Generalitat a través del Departament d’Economia i Coneixement, com feia fins ara.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined