El conseller Santi Vila anuncia a Manresa que les obres de millora de la seguretat viària a la C-55 començaran dimarts vinent

query_builder   11 gener 2013 12:47

event_note Nota de premsa

El conseller Santi Vila anuncia a Manresa que les obres de millora de la seguretat viària a la C-55 començaran dimarts vinent

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha anunciat avui a la C-55 a Manresa que dimarts vinent, 15 de gener, començaran obres de millora de la seguretat viària en aquesta via, amb les tasques preliminars de senyalització, cates i desviament de serveis. Aquesta actuació, que amb un cost d’1,2 MEUR té com objectiu contribuir a la reducció de l’accidentalitat, inclou tasques com la redistribució de carrils, la millora d’incorporacions i sortides de la carretera i el reforç de la separació dels sentits de circulació. Els treballs tindran una durada de sis mesos.
Actuació a la C-55 a Manresa
Actuació a la C-55 a Manresa
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha visitat avui la C-55 al seu pas per Manresa, acompanyat de l’alcalde del municipi, Valentí Junyent, i ha anunciat que dimarts vinent, 15 de gener, començaran obres de millora de la seguretat viària en aquesta via. Aquesta actuació abasta dos trams de la C-55, a Manresa i a Castellbell i el Vilar, i inclou tasques com la redistribució de carrils, la millora d’incorporacions i sortides a la carretera i el reforç de la separació dels sentits de la circulació.
 
Les obres tenen com a objectiu contribuir a reduir l’accidentalitat en aquesta via, que entre Monistrol de Montserrat i Manresa registra trànsits de 28.000 vehicles diaris de mitjana. A partir de dimarts vinent i durant unes dues setmanes, es duran a terme tasques preliminars de senyalització i implantació de l’obra, cates al terreny i desviaments de serveis; posteriorment, s’iniciarà el gruix dels treballs a la calçada. Les obres tenen un termini de sis mesos.
 
Aquests són els dos trams on s’actuarà ara:
 
Ø      Millores a l’entorn del nus de Sant Pau a Manresa
 
El tram on s’actua al terme de Manresa se situa a prop de l’enllaç de Sant Pau, en una longitud de 700 metres i un pressupost de 900.000 euros. En aquest punt, l’actuació té dos objectius principals: d’una banda, millorar la incorporació de la C-1411z i de l’altra, reforçar la separació entre els dos sentits de la circulació.
 
Així, el nou accés de la C-1411z a la C-55 millorarà les condicions actuals de visibilitat i comptarà amb un carril d’acceleració; al mateix temps, es modificarà el traçat de la C-55 entre la pujada de Bufalvent i el pont del Cardener, amb una corba i contracorba per a facilitar la conducció. D’altra banda, es tancarà la rotonda, actualment partida, existent a la C-1411z prop de l’accés amb la C-55, per a millorar la canalització del trànsit.
 
En paral·lel, s’instal·larà un nou tram de 530 metres de barrera de formigó entre els dos sentits de la circulació; en concret, des de la pujada de Bufalvent fins a la cruïlla amb la C-1411z, incloent el pont sobre el Cardener i el pont existent sobre el ferrocarril.
 
Ø      Redistribució de carrils al tram de Castellbell i el Vilar
 
El tram on s’actuarà al  terme de Castellbell i el Vilar s’inicia uns 150 metres després de la boca nord del túnel de Bogunyà i té una longitud d’uns 2 quilòmetres, fins poc abans del pas sota el pont de l’enllaç amb la  C-16. En aquest àmbit, la principal millora que s’aplicarà és la redistribució dels carrils, de manera que, en tot l’àmbit, se separaran els sentits de circulació amb un espai zebrejat, d’amplada variable, amb línia blanca continua amb ressalts i ulls de gat per afavorir la visió nocturna.
 
Així, en el tram més pròxim al túnel, es disposaran dos carrils en sentit Manresa i un en sentit Abrera –actualment són dos en sentit Abrera i un en sentit Manresa. En el tram més pròxim a l’enllaç amb la C-16, s’eliminarà un carril addicional i es milloraran les condicions de seguretat viària en aquest tram on conflueixen una corba a esquerres, els carrils de desceleració i d’acceleració de l’enllaç amb la BV-1123 i un canvi de rasant.
 
Aquestes millores es complementaran amb tasques de pavimentació, senyalització vertical i senyalització horitzontal. La inversió suma 300.000 euros.
 
Altres actuacions de millora
 
El Departament té actualment en redacció una altra actuació de millora de la seguretat viària a la C-55, en aquest cas, a la ronda de Manresa, que comportarà una inversió de 3 MEUR. Aquesta obra consistirà en una ampliació de la calçada entre l’enllaç de Bufalvent i el nus de Guix per tal de formar una secció de dos carrils per sentit, amb una mitjana de formigó de separació. A més, es formarà un nou ramal d’incorporació en sentit Abrera a l’enllaç de Viladordis.
 
Desdoblament de la C-55
 
El desdoblament de la C-55 entre Castellbell i el Vilar i Manresa s’ha dividit en tres projectes constructius la redacció dels quals conclourà pròximament. Aquests projectes sumen una inversió d’uns 100 MEUR i tenen com a objectiu adequar la capacitat de la infraestructura a l’intens trànsit que suporta. Les obres s’executaran tan bon punt les disponibilitats pressupostàries ho permetin.

2  

Imatges

Tram Manresa

Tram Manresa 547

Tram Castellbell i el Vilar

Tram Castellbell i el Vilar 4753

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 2513