SIE Lleida

La consellera Neus Munté inaugura a Lleida un nou servei d'atenció per a dones en situació de violència masclista i els seus fills i filles

query_builder   17 gener 2013 13:23

event_note Nota de premsa

La consellera Neus Munté inaugura a Lleida un nou servei d'atenció per a dones en situació de violència masclista i els seus fills i filles

El Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE) atendrà casos de les comarques del Segrià, Pla d’Urgell, Urgell, Segarra, Noguera i Garrigues
 
2.120 dones i 675 infants van ser atesos durant el 2012 en el conjunt de SIE d’arreu de Catalunya
SIE Lleida
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha inaugurat aquest matí el Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE) per a dones en situació de violència masclista i per als seus fills i filles a la demarcació de Lleida. Aquest recurs dóna servei a les comarques del Segrià, Pla d’Urgell, Urgell, Segarra, Noguera i Garrigues.
 
Des del SIE s’atenen tots els àmbits de manifestació de la violència, tant el de la parella, com el familiar, laboral o comunitari. En aquest sentit, l’equipament té com a objectius principals oferir a les dones i a les seves filles i fills una informació de qualitat sobre els recursos de la xarxa pública i associativa; proporcionar-los una atenció social i terapèutica especialitzada i continuada; adequar el model d'intervenció social, legal i terapèutic al procés de les dones que han patit o pateixen violència; potenciar programes específics i integrals de prevenció, assistència i reparació; i treballar coordinadament amb els serveis externs, atenent el procés específic de cadascuna de les dones. Tal com ha destacat la consellera, “el SIE s’implica en el territori, participa en els circuits i protocols d’actuació, crea un espai d’assessorament a professionals i du a terme accions específiques d’informació i sensibilització juntament amb els agents socials i les entitats. Per tant, tots ens hem de felicitar, especialment Lleida, per poder comptar amb aquest nou servei”.
 
Durant la inauguració, la consellera ha tingut un record per a les 12 dones que van morir l’any passat a mans de les seves parelles o exparelles i per a totes les dones i infants que viuen situacions de violència masclista. La consellera Neus Munté ha destacat que “la lluita per eradicar aquesta xacra és una prioritat del Govern, un repte importantíssim al qual volem fer front, com ho demostra la posada en marxa del nou SIE”. L’equipament, tot i inaugurar-se avui, ja està en funcionament des del mes de desembre, tal com s’havia compromès el Departament.
 
Durant la seva intervenció, la consellera ha volgut fer “un reconeixement especial a les professionals i a la coordinadora del servei per la seva tasca. I també un reconeixement a les entitats amb les quals treballem colze a colze al servei dels ciutadans i ciutadanes”. Tal com ha dit la consellera, “us encoratjo als professionals a seguir realitzant la vostra importantíssima tasca i que entre tots puguem posar fi a aquesta xacra social”.
 
El SIE de Lleida està gestionat per una organització del tercer sector social, UTE El safareig - Dones amb Empenta i compta amb un equip de professionals integrat per vuit persones dels àmbits de la psicologia, treball social, educació social, dret, inserció laboral i administració.
 
El SIE se suma a la xarxa d’informació i atenció a la dona que a la ciutat de Lleida compta també amb dos Serveis d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i una oficina de l’Institut Català de les Dones.
 
 
La Xarxa d’Atenció i Recuperació Integral ja compta amb 7 SIE
 
El de Lleida és el setè SIE de Catalunya, que també disposa d’aquest recurs a Girona, Baix Llobregat, Terres de l’Ebre, Tarragona, Catalunya Central, Alt Pirineu i Aran. A més, està previst que es completi el desplegament de la xarxa de SIE amb un nou recurs al Maresme.
 
L’any passat es van atendre al conjunt de SIE de Catalunya 2.120 dones i 675 infants.

1  

Imatges

La consellera Munté durant la inauguració del SIE de Lleida

La consellera Munté durant la inauguració del SIE de Lleida 1159