Portada

Les famílies amb infants acabats de néixer rebran a partir d'aquest 2013 el llibre de consells i recomanacions "Un infant, quina il·lusió!"

query_builder   18 gener 2013 13:13

event_note Nota de premsa

Les famílies amb infants acabats de néixer rebran a partir d'aquest 2013 el llibre de consells i recomanacions "Un infant, quina il·lusió!"

El Departament de Benestar Social i Família assessora pares i mares en aspectes diversos com l’evolució del creixement, l’adquisició d’hàbits o l’alimentació dels nounats
 
La consellera Neus Munté ha presentat avui la publicació, il·lustrada per la creadora de les Tres Bessones, Roser Capdevila
Taula presidencial
Les famílies amb fills i filles acabats de néixer rebran a partir d’aquest 2013 un nou llibre editat pel Departament de Benestar Social i Família amb el títol “Un infant, quina il·lusió!”. Es tracta d’un recull de consells i recomanacions amè i pràctic que s’adreça als pares i mares amb l’objectiu d’assessorar-los en aspectes diversos de la vida dels menors com l’evolució del creixement, l’adquisició d’hàbits, l’educació o l’alimentació. També inclou pàgines web i telèfons on obtenir informació sobre ajudes i altres recursos a l’abast.
 
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, acompanyada pel secretari de Família, Ramon Terrassa; ha explicat que la publicació s’enviarà per correu postal als domicilis de totes les famílies que sol·licitin la targeta sanitària individual (TSI) per als fills i filles menors d’un any. Anirà acompanyada d’una carta signada pel president de la Generalitat, Artur Mas, felicitant l’arribada del nou membre a la família.
 
Per aquest curs s’han editat 80.000 exemplars. Les il·lustracions són obra de Roser Capdevila, reconeguda dibuixant i creadora de les Tres Bessones. El llibre conté espais en blanc per personalitzar cada exemplar amb el nom i les característiques de l’infant. El contingut representa un diàleg que el fill o filla manté amb els seus pares, que adquireixen així una sèrie de coneixements útils en la tasca d’exercir la maternitat i la paternitat. S’inclouen diversos capítols: des del naixement, l’arribada a casa, l’alletament o el son fins el calendari de vacunacions, la prevenció d’accidents, el control dels esfínters o el primer dia a l’escola.
 
La iniciativa ha estat promoguda per la Secretaria de Família amb la col·laboració de l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials, la Direcció General d’Atenció a la Infància i a l’Adolescència, i l’Institut Català de l’Acolliment i l’Adopció. Els departaments de Salut, Ensenyament  i Justícia també han supervisat els continguts, així com una dotzena d’empreses patrocinadores.
 
Aquesta publicació s’inscriu dins del Pla de Govern de la Generalitat de Catalunya de la legislatura anterior i dins del programa electoral de CiU en les eleccions de 2012, que assenyalen com a objectiu informar les famílies de les ajudes i els recursos a la seva disposició, des del moment del naixement, adopció o acolliment d’un infant. També contemplen donar suport personalitzat i fer un seguiment de les situacions familiars concretes per tal d’adequar els recursos a les necessitats.
 
El llibre “Un infant, quina il·lusió!” es pot descarregar des de la pàgina web del Departament de Benestar Social i Família, secció Publicacions.

4  

Fitxers adjunts

Imatge 1 de la presentació a Palau de Mar

Imatge 1 de la presentació a Palau de Mar
JPG | 737

Imatge 2 de la presentació a Palau de Mar

Imatge 2 de la presentació a Palau de Mar
JPG | 1012

Imatge 3 de la presentació a Palau de Mar

Imatge 3 de la presentació a Palau de Mar
JPG | 914

Llibre "Un infant, quina il·lusió!" en PDF

Llibre "Un infant, quina il·lusió!" en PDF
PDF | 3346