Les obres d'adaptació a persones amb mobilitat reduïda de l'estació de l'L5 de Virrei Amat entren en l'última fase

query_builder   21 gener 2013 12:45

event_note Nota de premsa

Les obres d'adaptació a persones amb mobilitat reduïda de l'estació de l'L5 de Virrei Amat entren en l'última fase

Els treballs per a millorar l’accessibilitat de l’estació de l’L5 de Virrei Amat entren avui en la seva última fase, després que en els últims dies s’han alliberat i repavimentat els espais dels carrers adjacents que estaven ocupats per les obres. A partir d’ara, les tasques se centren en el condicionament i instal·lacions de l’interior de l’estació i en la urbanització de l’exterior per tal de finalitzar l’obra el març vinent. El projecte  compta amb un pressupost de 6 MEUR.
Actuació a Virrei Amat
 
Les obres de millora i adaptació de l’estació de metro de l’L5 de Virrei Amat entren avui en la seva última fase, després que en els últims dies s’han alliberat i reasfaltat els espais fins ara ocupats dels carrers adjacents: passeig Fabra i Puig, avinguda de Borbó i carrer del Doctor Pi i Molist. Aquesta actuació, que compta amb un pressupost de 6 MEUR, consisteix en l’ampliació de l’estació actual, la seva adaptació a les persones amb mobilitat reduïda i la construcció d’un nou accés des de la plaça de Virrei Amat.
 
Actualment, a l’interior de l’estació, ja està completat el gruix de l’obra; ampliació del vestíbul costat Fabra i Puig, construcció dels espais per als nous ascensors i escales mecàniques, recreixement de les andanes i de formació del nou accés, execució de nova sortida d’emergència, eixamplament de les escales a les andanes i renovació dels accessos existents al vestíbul. Així, a partir d’ara, els treballs se centraran en el condicionament i les instal·lacions de l’interior del vestíbul i en la urbanització de l’exterior, per tal de finalitzar tota l’actuació el març vinent.
 
Millora de l’accessibilitat a la xarxa de metro
 
A més de Virrei Amat, el Departament de Territori i Sostenibilitat està ultimant les obres de millora de l’accessibilitat de les estacions de Metro de l’L4 de Bogatell i Llacuna i també treballa per adaptar les estacions de Zona Universitària (L3) i  Collblanc (L5), en el marc de les obres de l’L9; i en la de Passeig de Gràcia (L3), en col·laboració amb ADIF.
 
D’altra banda, el Departament té en marxa la redacció de la totalitat dels projectes de les estacions de Metro pendents d’adaptar a persones amb mobilitat reduïda. De moment, de les 139 estacions que integren la xarxa de Metro de Barcelona, són accessibles a persones amb mobilitat reduïda un total de 116, la qual cosa suposa el 83%.
 
 

1  

Imatges

Imatge virtual

Imatge virtual 248

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 114