El Govern ha aprovat els nomenaments següents:

Departament de Governació i Relacions Institucionals

Meritxell Masó i Carbó, secretària d'Administració i Funció Pública
 
Nascuda a Girona el 18 d’agost de 1965.

Llicenciada en Dret i Màster en Direcció Pública- Executive Master in Public Administration-EMPA (ESADE). Màster  en Dret Públic i Organització Administrativa (UPF). Diplomada en Desenvolupament Directiu (ESADE); diploma universitari de Postgrau en Administració Pública (UPF) i diploma de comptabilitat, pressupostos i finances per a no financers (ICT)

Des del 2011 fins l'actualitat ha estat directora de Serveis del Departament d'Interior. Fins al 2010 va ser cap del Servei de Gestió Administrativa de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya. Prèviament va ser responsable de Coordinació Administrativa del Servei Català de Trànsit; secretària executiva de l’Institut Català de Seguretat Viària i responsable de Relacions Institucionals de la Secretaria General de Joventut

En l’àmbit docent, és professora associada de la Universitat Politècnica de Catalunya, en el Departament d’Organització d’Empreses, i directora del “Máster en Gestión Pública” de la Universidad Peruana de Ciencias Aplicadas (UPC, Perú). També ha estat formadora de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya així com d'altres institucions i organismes.


Miquel Puig i Roig, director general de Relacions Institucionals i amb el Parlament

Nascut a Lleida l’any 1966.

Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona (UB) i en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Ha realitzat estudis de postgrau en Dret Tributari a ESADE, així com el Programa Estratègies d’Innovació per a la Gestió Pública a IESE.

Ha desenvolupat gran part de la seva carrera professional a l’empresa privada. Entre 2003 i 2011 ha exercit com a director del Departament Jurídic de COPCISA INDUSTRIAL, i entre 2001 i 2004 com a secretari del Consell d’administració de FACTOR ENERGIA, S.A.

En l’àmbit de l’empresa pública, ha estat vicepresident del consell d’administració de REGSEGA SA i conseller delegat de FORESTAL CATALANA SA, des de març de 2011.

Militant d’Unió Democràtica de Catalunya, és vicepresident de la Fundació Institut d’Estudis Humanístics Miquel Coll i Alentorn, INEHCA, membre de la comissió jurídica d’UDC i conseller nacional per la comarca del Segrià.


Departament d’Ensenyament

Xavier Casares Martínez, president del Consell Català de Formació Professional

Nascut a Barcelona l’any 1965.

Llicenciat en Dret, màster en Finances d’Empresa de la Universitat de Barcelona (UB) i  titulat en Programa de Direcció General (PDG) per l’IESE-Universitat de Navarra.

En la seva activitat professional ha estat vinculat als àmbits de la formació, l’empresa, la innovació, les noves tecnologies, el finançament i l’emprenedoria, tant al sector públic com al privat, i en un entorn internacional.

Des de 2007, ha estat president de Keiretsu Forum Spain, president del Centre d’Innovació Tecnològica Industrial de Colòmbia i vicepresident d’Innovació i Empreses de la Fundació Universitària Iberoamericana. Entre 2003 i 2006 ha estat director general de La Vanguardia Digital i entre 2001 i 2003, director general i fundador de Servijob.com. Ha treballat també en diverses entitats bancàries.

A la Generalitat de Catalunya, entre els anys 1994 i 2001 va ocupar els càrrecs de director general d’Ocupació al Departament de Treball, director general de Promoció Educativa i Formació Professional al Departament d’Ensenyament, i subdirector d’ACC1Ó al Departament d’Indústria, Comerç i Turisme.


Departament de Salut

Antoni Mateu Serra, secretari de Salut Pública

Nascut el 28 de setembre de 1960.

Llicenciat en Medicina i Cirurgia (1983) per la Universitat de Lleida, especialitat en Medicina Preventiva i Salut Pública  (2002).
    
A l’Institut Català de la Salut ha estat responsable de la Unitat de Concerts fins al 1989, director de Sector Sanitari Alt Pirineu fins al 1991 i director del Sector Sanitari Urgell-Segarra-Noguera fins al 1993. També ha estat cap de la Unitat de Control de Gestió a Lleida, del Servei Català de la Salut  fins al setembre de 1998.

Des del  1998 fins al 2003 ha ocupat els càrrecs de delegat territorial del Departament de Sanitat i Seguretat Social i gerent de la Regió Sanitària de Lleida; president de la Fundació Privada Roc Pifarré; president del Consell de direcció i del Consell de Salut de la Regió Sanitària de Lleida i vicepresident del Consell d’Administració de l’Empresa Pública Gestió de Serveis Sanitaris. Del 2004 al 2007 ha estat coordinador de l’Institut Català d’Avaluacions Mèdiques a Lleida  

Des de l’1 de febrer de 2011 al març del 2012 ha estat director dels Serveis Territorials de Salut a Lleida i gerent de la Regió Sanitària de Lleida, director dels Serveis Territorials de Salut a l’Alt Pirineu i Aran i gerent de la Regió Sanitària de l’Alt Pirineu i Aran, president del Consell de Direcció i del Consell de  Salut de la Regió Sanitària de Lleida i de la Regió de l’Alt Pirineu i Aran, representant de la Generalitat en el Consell d’Administració de l’Agrupació Europea de Cooperació Territorial de l’Hospital de la Cerdanya, representant del CatSalut en el Consell Rector de l’Agència de Protecció de la Salut i membre del Patronat de la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell.

Des del 3 d’abril del 2012 fins a l’actualitat ha estat director de l’Agència de Salut Pública de Catalunya.


Francesc Sancho i Serena, secretari de Participació Social i Local en Salut

Nascut a Sant Carles de la Ràpita l’any 1954.

Llicenciat en Medicina per la Universitat de Barcelona (UB) i metge APD titular de l’Ampolla entre 1981 i 2001.  

Des de l’any 1991 i fins al gener de 2011 ha estat alcalde
de l’Ampolla. Ha ocupat diversos càrrecs polítics. Ha estat delegat del Govern de la Generalitat de Terres de l’Ebre (2001-2003), president del Consorci d’Aigües de Tarragona (2001-2002) i president del Consorci per a la Protecció Integral Delta de l’Ebre (2002-2003).

Ha estat diputat al Parlament de Catalunya en les legislatures VII (2003 – 2006) i VIII (2006 – 2010), durant les quals ha estat portaveu de CiU a la Comissió de Salut del Parlament.

Des de gener de 2011 ha estat el secretari d’Estratègia i Coordinació del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Carles Constante i Beitia, director general de Planificació i Recerca en Salut
 
Nascut a Barbastro el 1958.
 
Llicenciat en Medicina i Cirurgia (1975-1981), tècnic superior per oposició de l’Administració General de la Generalitat de Catalunya (1987) i diplomat en Gestió Hospitalària per l’Escola Superior d’Administració d’Empreses (ESADE) (1988-1989).

Des del 2011 ha estat director general de Regulació, Planificació i Recursos Sanitaris.

Amb anterioritat ha desenvolupat diversos càrrecs en l’àmbit de la gestió sanitària. Ha estat gerent de l’Àmbit Territorial Barcelona Sud del Servei Català de la Salut (2011), director general del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) (2009-2010); director assistencial del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS). (2008-2009); gerent de la Fundació Hospital Comarcal Sant Antoni Abat (2007-2008); director de projectes al Consorci Hospitalari de Catalunya, CHC Consultoria i Gestió, S.A. (2005-2007); director assistencial del Parc Sanitari Pere Virgili (Barcelona) (2004-2005); president i conseller delegat del Consorci Sanitari Integral (2002-2004), president i conseller delegat del Consorci Sanitari de la Creu Roja a Catalunya (2000-2002) i director de l’Àrea Sanitària del Servei Català de la Salut (SCS) (1996-1999).


Departament d’Interior

Maria del Carme Virgili i Vilanova, directora de Serveis del Departament d’Interior

Nascuda a Tarragona l’any 1960.

Llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona (UB); diploma  d’Estudis de  Dret Civil Català de la Càtedra Duran i Bas de la mateixa universitat; Mestratge en Dret de Catalunya organitzat per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el Gabinet Jurídic i l’Escola d’Administració Pública; Programa Estratègies d’Innovació i Lideratge per a la Gestió Pública, d’IESE.

Ha ocupat diversos càrrecs a l’Administració de la Generalitat. Ha estat secretària de la Comissió Jurídica Assessora (1985-1989); advocada en cap de l’Assessoria Jurídica del Departament de Justícia (1989-2004); advocada de la Generalitat a l’Assessoria Jurídica del Departament de Benestar Social  (2004-2010), i secretària de Relacions amb l’Administració de Justícia (gener 2011- gener 2013).

Ha estat vocal de l’Observatori de Dret Privat de Catalunya i de la Comissió d’Assessorament i Supervisió de les persones Jurídiques, que tenen atribuïda la tutela de persones incapacitades i menors, i membre dels consells d’administració del DOGC, del Centre d’Iniciatives per a la Reinserció i del Consell Rector del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada.

En l’àmbit docent ha impartit formació de funcionaris i de postgrau a la Universitat de Girona (UdG) sobre dret civil català i dret administratiu.


Departament de Cultura

Pilar Pifarré i Matas, secretària general del Departament de Cultura
 
Nascuda a Barcelona l’any 1955.
 
Llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat de Barcelona i màster en Funció Gerencial a les Administracions Públiques per ESADE.
 
Des de novembre de 2006 fins a novembre de 2010 ha estat diputada al Parlament de Catalunya i responsable d’administracions públiques al grup parlamentari de CiU. Prèviament, ha estat directora de Recursos Humans de l’Ajuntament de Sant Cugat de Vallès i subdirectora de Pressupostos, Contractació i Patrimoni al Departament de Treball i Indústria. Ha ocupat diferents càrrecs al Departament d’Ensenyament i al Departament de Cultura de la Generalitat, entre els quals, el de subdirectora general d’Administració i directora de Serveis. En la darrera legislatura va ser secretària d’Administració i Funció Pública

Al Parlament de Catalunya, també ha estat membre de les comissions d’Afers Institucionals, de la Sindicatura de Comptes, del Síndic de Greuges, i d’Economia Finances i Pressupost.


Departament de Benestar Social i Família

Ramon Terrassa i Cusí, director general d'Acció Cívica i Comunitària
 
Nascut a Barcelona l’any 1971.
 
Secretari de Família, del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, del gener de 2011 al gener del 2013.

Educador social per la Universitat Ramon Llull. Primer cicle de la llicenciatura de Pedagogia a la Universitat de Barcelona. Diploma d’Animació Sociocultural, expedit pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Director i monitor d’activitats de lleure infantil i juvenil, diplomes de la Secretaria de Joventut de la Generalitat de Catalunya.
 
Ha estat director de formació, cap d’estudis i professor del departament de pedagogia de la Fundació Pere Tarrés entre 1992 i 2010. Ha estat secretari de la Junta Directiva de l’Associació d’Empreses de la Iniciativa Social de Catalunya (AEISC ); expert tecnològic de l’Instituto Nacional de las Cualificaciones, adscrit al Ministeri d’Educació i al de Treball (INCUAL).
 
També va ser membre del Consell Assessor de la Formació d’Educadors en el Lleure, dependent de la Secretaria de Joventut de la Generalitat de Catalunya, membre electe del Consell del Voluntariat de Catalunya, dependent del Departament de Governació, i membre del Consell Català de l’Associacionisme i Voluntariat. De 1994 a 1997 va ser administrador i vocal de l'associació belga EUROJEUNES, i responsable del projecte de creació del centre d’educació ambiental i d’activitats socioeducatives de Colònies Jordi Turull-Escola Pia de Catalunya.
 
En l’àmbit docent ha estat col•laborador del Màster en Fundacions i Associacions de “Les Heures-Fundació Bosch i Gimpera de la Universitat de Barcelona”; tutor de pràctiques d’estudiants de les Facultats de Pedagogia de la Universitat de Barcelona, Universitat Oberta de Catalunya i Universitat Ramon Llull.

És coautor del llibre Perspectives de l’educació del lleure i col•laborador de múltiples publicacions.


Dolors Gordi i Julià, secretària de Família

Nascuda a Barcelona  el 1950.
 
Llicenciada en Psicologia per la Universitat de Barcelona. Professora d’Educació General Bàsica per la Universitat Autònoma de Barcelona 1981.  Màster en Formació de Formadors: Metodologies i gestió, expert europeu en formació i intervenció en Organitzacions per la Universitat Politècnica de Catalunya 1993-1995; Màster en Economia Solidària: Gestió d’Entitats i Empreses per la Universitat Abat Oliba 2005-2006

És funcionària del cos de titulats superiors de la Generalitat de Catalunya i Funcionària del cos de Professors d’Educació General Bàsica. En l’àmbit de l’Administració pública ha estat  Directora del Centre d’Atenció a Disminuïts (CAD) de Badalona del Departament de Benestar i Família (2004). El 2002 va ser  directora general de l’empresa pública CIRE, Centre d’Iniciatives per a la Reinserció del Departament de Justícia i Interior i subdirectora general d’Inserció Sociolaboral  del Departament de Justícia (2001), entre d’altres.

Membre de l’Observatori Economia Solidària, patrona de la Fundació Trinijove, membre d’Òmnium Cultural i de l’Associació Ignasi Iglesias.

Militant d’Unió Democràtica de Catalunya des de 1993. En la darrera legislatura ha estat diputada al Parlament de Catalunya i vicepresidenta de la comissió d’empresa i ocupació.


Departament d’Empresa i Ocupació

Ramon Bonastre i Bertran, secretari d’Ocupació i Relacions Laborals

Nascut a Montblanc l’any 1956.

Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona (UB), ha realitzat un mestratge en Prevenció de Riscos Laborals, en l’especialitat de Seguretat Industrial, i ha cursat estudis de doctorat sobre el sistema públic de prevenció de riscos laborals a l’Escola de Prevenció i Seguretat Integral de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

El 1982 exerceix com a secretari de l’Ajuntament d’Ascó (1982). Entre 1982 i 1996 ocupa diversos càrrecs al Departament de Treball de la Generalitat i entre 1996 i 2002 al sector mutualista.

El 2002 ocupa el càrrec de subdirector general de Recursos Humans de la Direcció General d’Emergències i Protecció. Entre 2003 i 2004 exerceix com a director general d’Emergències i Protecció Civil de Catalunya del Departament de Justícia i Interior (2003-2004) i entre 2004 i 2009, com a cap d’àrea de Polítiques Sindicals del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa.

Entre 2009 i 2011 ha estat vicegerent de Recursos Humans i Organització de la UAB.

Ha estat professor associat de la UAB en la matèria de seguretat i salut laboral (1995-96), de dret administratiu, i de polítiques laborals des de 2005 fins a 2011. Des de gener de 2011 fins a l’actualitat ha estat director general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball del Departament d’Empresa i Ocupació.


Pere Palacín Farré, director general d’Energia, Mines i Seguretat Industrial

Nascut a Vilaller l’any 1962.

És enginyer tècnic industrial en l’especialitat de màquines elèctriques per l’Escola Universitària d’Enginyeria Tècnica Industrial de Barcelona, enginyer  industrial elèctric i màster en Gestió i Organització d’Empreses per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), diplomat per l’IESE Business School i doctor en Administració i Direcció d’Empreses per la Universitat Ramon Llull (URL).

El 1983 inicia la seva trajectòria professional a la companyia elèctrica Enher, al Centre de Control de Moviment d’Energia. Entre el 1984 i 1987 exerceix de  professor d’Electrotècnia a l’Escola Universitària d’Enginyeria Tècnica Industrial de Barcelona de la UPC. El 1987 s’incorpora a Red Eléctrica de España, com a responsable de l’Àrea de Xarxes Elèctriques de l’Oficina Tècnica Catalunya-Aragó, càrrec que ocupa fins al 2001. El 1998 col•labora amb l’empresa OMEL en la posada en funcionament del mercat intradiari elèctric espanyol.

Des de 2001 i fins a l’actualitat ha estat professor a l’Institut Químic de Sarrià, on des de 2002 també ha exercit de director de Seguretat. Des de l’any 2011 és catedràtic de la URL i imparteix l’assignatura Fonts Energètiques i Tecnologies Elèctriques del departament d’Enginyeria Industrial de l’Institut Químic de Sarrià.

Paral•lelament a la seva trajectòria professional, ha format part de diferents grups de recerca i ha participat activament en entitats associatives vinculades al sector de l’energia, com la Comissió d’Energia del Col•legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, de la qual és membre.

Josep Antoni Mundó i Balcells, director de Serveis del Departament d’Empresa i Ocupació

Nascut a Barcelona l’any 1965.

Llicenciat en Filologia Anglesa per la Universitat de Barcelona (UB). Funció Gerencial a l’Administració Pública (FGAP) i Executive Master in Public Administration (EMPA) per l’Escola Superior d’Alta Direcció d’Empreses de Barcelona (ESADE).

Ha desenvolupat diverses tasques i ha assumit diverses responsabilitats en l’Administració catalana.

Des del 1993 al 1997 va ser cap del Gabinet d’Assistència Tècnica i Organització del Departament d’Economia i Finances. Entre 1997 i 2008 ha estat subdirector general de Recursos Humans i Organització del mateix Departament. Entre 2008 i 2011 ha estat cap d’administració del Consorci Casa de les Llengües.

Des del 2011 i fins a l’actualitat ha estat cap del Gabinet Tècnic de la Secretaria General del Departament d’Interior.


Departament de Justícia

Maria Josep Feliu Morell, secretària de Relacions amb l’Administració de Justícia

Nascuda a Artés l’any 1958.

Llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona (UB). L’any 1983 ingressa a la carrera judicial com a jutgessa, i el 1988 assoleix la categoria de magistrada. Desenvolupa la seva carrera professional als jutjats unipersonals i a l’Audiència Provincial de Barcelona, excepte el període comprès entre 1998 i 2002, en què exerceix com a responsable jurídica d’una entitat privada.

Des de juny de 2009, després de ser elegida jutgessa degana de Barcelona, ha desenvolupat la tasca de representació dels jutges i de gestió judicial de tots el jutjats unipersonals de Barcelona. Durant aquesta etapa ha estat membre de la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i de la Comisión Jurídica Asesora del CGPJ  per a la  implantació de l’Oficina Judicial, entre d’altres.

En l’àmbit acadèmic ha fet col•laboracions docents sobre dret penal i processal a l’Escola Judicial, al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada del Departament de Justícia i a l’Escola de Policia de Catalunya.