Govern

El Govern aprova un decret de reestructuració del Departament de Salut

query_builder   22 gener 2013 15:07

event_note Nota de premsa

El Govern aprova un decret de reestructuració del Departament de Salut

•    Els canvis pretenen adaptar l’Administració sanitària per dur a terme les reformes estructurals necessàries d’acord amb el Pla de Salut 2011-2015

•    La nova estructura posa en valor la participació social i local i prioritza l’abordatge de la salut pública i comunitària

El Govern ha aprovat avui el Decret 56/2013, de reestructuració del Departament de Salut, que determina la seva estructura i les funcions de les diferents unitats. L’objectiu és assegurar un funcionament més eficaç i eficient del Departament a l’hora de desplegar el Pla de Salut 2011-2015.

El nou decret posa en valor la importància de la participació social i local en l’àmbit de la salut, a través d’un òrgan actiu específic, la secretaria de Participació Social i Local en Salut.

Aquesta nova secretaria s’encarregarà d’impulsar i coordinar la representativitat local i ciutadana en els òrgans de participació del Departament, així com d’impulsar les activitats de col·laboració, cooperació i coordinació amb els ens locals.

El Govern també vol prioritzar la salut pública i comunitària mitjançant la creació de la Secretaria de Salut Pública, que dóna compliment a la Llei de salut pública, i que tindrà competències en salut laboral. D’aquesta manera, l’Agència de Salut Pública de Catalunya i l’Institut Català d’Avaluacions Mèdiques i Sanitàries quedaran adscrits al Departament de Salut a través d’aquesta Secretaria.

La nova reestructuració estableix dues noves direccions generals que assumiran les funcions que fins ara duia a terme la Direcció General de Regulació, Planificació i Recursos Sanitaris. D’una banda, es crea la Direcció General de Planificació i Recerca en Salut, a la qual correspondran les competències sobre planificació sanitària d’acord amb les necessitats del sector. També tindrà competències sobre professions sanitàries i  recerca i innovació en l’àmbit de la salut. D’altra banda, es crea la Direcció General d’Ordenació i Regulació, com a garant de l’autorització i acreditació de tots els centres i establiments sanitaris de Catalunya i la seguretat dels pacients.

Amb el nou decret se suprimeixen els òrgans següents: la Secretaria d’Estratègia i Coordinació, la Direcció General de Regulació, Planificació i Recursos Sanitaris i la Direcció General de Salut Pública.  

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined