Govern

El Govern adapta els cicles formatius de grau mitjà de cuina i gastronomia i de grau superior de vitivinicultura a les necessitats del sector

query_builder   22 gener 2013 15:09

event_note Nota de premsa

El Govern adapta els cicles formatius de grau mitjà de cuina i gastronomia i de grau superior de vitivinicultura a les necessitats del sector

•    Les dues titulacions s’han renovat per adequar-les a la formació professional establerta a la LOE

•    Aquests títols estan desenvolupats d’acord amb el Catàleg de qualificacions professionals de Catalunya

El Govern ha aprovat avui dos decrets que estableixen el currículum del cicle formatiu de grau mitjà de cuina i gastronomia i el del cicle formatiu de grau superior de vitivinicultura, amb l’objectiu d’adaptar-los a les necessitats del sector. Així mateix, els dos currículums s’han adequat a la formació professional establerta a la Llei orgànica d’educació (LOE) i també se n’han ampliat els continguts. Aquests títols estan desenvolupats d’acord amb el  Catàleg de qualificacions professionals de Catalunya.

El cicle formatiu de grau mitjà de cuina i gastronomia amplia continguts relacionats  amb tècniques productives, nova maquinària especialitzada i organització de la producció amb tècniques específiques; sistemes de producció i maneig d'equips; i eines fonamentades en tecnologia informàtica i la importància de la seguretat, la higiene i la qualitat. D’aquesta manera dóna resposta a les necessitats educatives dels subsectors que experimenten un major creixement: les cadenes de restauració ràpida, de restauració moderna, els restaurants temàtics, «Neorestauració» i la cuina per a col·lectivitats.

Respecte al grau superior de vitivinicultura, el currículum amplia continguts sobre la mecanització de la producció i dels controls de qualitat; la implantació de les tecnologies de la informació i de la comunicació a l'àrea de vendes; el control i automatització dels magatzems; i la implantació dels sistemes d’intercanvi electrònic de dades i disseny de pàgines web. Aquest sector exigeix professionals cada vegada més qualificats en el coneixement de les tecnologies de la informació i de la comunicació, i capacitats per assumir funcions de qualitat, prevenció de riscos laborals, seguretat alimentària i protecció ambiental. Per tant, el nou currículum dóna resposta a l’evolució del sector cap a la globalització dels mercats, la millora del transport i la internacionalització dels hàbits de consum.
 

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined