• Aquests títols estan desenvolupats d’acord amb el Catàleg de qualificacions professionals de Catalunya
query_builder 22 gener 2013 15:09
event_note Nota de premsa
El Govern ha aprovat avui dos decrets que estableixen el currículum del cicle formatiu de grau mitjà de cuina i gastronomia i el del cicle formatiu de grau superior de vitivinicultura, amb l’objectiu d’adaptar-los a les necessitats del sector. Així mateix, els dos currículums s’han adequat a la formació professional establerta a la Llei orgànica d’educació (LOE) i també se n’han ampliat els continguts. Aquests títols estan desenvolupats d’acord amb el Catàleg de qualificacions professionals de Catalunya.
El cicle formatiu de grau mitjà de cuina i gastronomia amplia continguts relacionats amb tècniques productives, nova maquinària especialitzada i organització de la producció amb tècniques específiques; sistemes de producció i maneig d'equips; i eines fonamentades en tecnologia informàtica i la importància de la seguretat, la higiene i la qualitat. D’aquesta manera dóna resposta a les necessitats educatives dels subsectors que experimenten un major creixement: les cadenes de restauració ràpida, de restauració moderna, els restaurants temàtics, «Neorestauració» i la cuina per a col·lectivitats.
Respecte al grau superior de vitivinicultura, el currículum amplia continguts sobre la mecanització de la producció i dels controls de qualitat; la implantació de les tecnologies de la informació i de la comunicació a l'àrea de vendes; el control i automatització dels magatzems; i la implantació dels sistemes d’intercanvi electrònic de dades i disseny de pàgines web. Aquest sector exigeix professionals cada vegada més qualificats en el coneixement de les tecnologies de la informació i de la comunicació, i capacitats per assumir funcions de qualitat, prevenció de riscos laborals, seguretat alimentària i protecció ambiental. Per tant, el nou currículum dóna resposta a l’evolució del sector cap a la globalització dels mercats, la millora del transport i la internacionalització dels hàbits de consum.