El Parc Natural de l'Alt Pirineu crea el nou mirador panoràmic del Corbiu

query_builder   23 gener 2013 12:41

event_note Nota de premsa

El Parc Natural de l'Alt Pirineu crea el nou mirador panoràmic del Corbiu

fotografia del mirador
També s’han creat itineraris a peu, s’han senyalitzat circuits hivernals, els Ponts Medievals de Cardós i un antic camí medieval a Soriguera
 
Aquesta actuació s’ha finançat a través del conveni d’actuacions en espais naturals protegits entre el Departament d’Agricultura i l’Obra Social de “la Caixa”, amb un import d’uns 57.500 €
 
El Parc Natural de l’Alt Pirineu del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural disposa d’un nou mirador panoràmic per contemplar i interpretar les valls, les bordes, els boscos, els estanys i les muntanyes de la capçalera de la vall de Tavascan, incloses al Parc Natural de l’Alt Pirineu, com el pic de Certascan, l’estany del Port i les bordes de Noarre.
 
A través del mirador, finalitzat recentment, el visitant pot conèixer la toponímia dels elements geogràfics del seu entorn, així com les principals espècies de flora i fauna de la zona, i com el glacialisme ha configurat el paisatge que actualment s’observa a través de la força del gel. En aquest últim aspecte, s’ha comptat amb la col·laboració de l’Institut Geològic de Catalunya. Aquest mirador forma part de la Xarxa de miradors de paisatge que està impulsant el Parc Natural de l’Alt Pirineu per tal de posar en valor el seu patrimoni natural com a recurs turístic, i s’uneix a altres miradors ja existents, com el de la Pica d’Estats, el Cap de la Roca, la Collada de Conflent o la Vinyeta.
 
Aquest nou mirador es pot visitar a través d’un nou itinerari a peu senyalitzat de 55 minuts (anada i tornada) i dificultat fàcil, que comença al refugi guardat de la Pleta del Prat (amb accés tot l’any per carretera asfaltada). A l’hivern es pot seguir mitjançant raquetes de neu o també a través del circuit d’esquí nòrdic de l’estació hivernal de muntanya de Tavascan. Al mateix temps, s’han senyalitzat dos nous itineraris més que tenen el mateix refugi com a punt d’inici: un fins als estanys de Mascarida i el Diable, i un altre més difícil fins al pic de Ventolau (2.853 m). Aquest nou mirador i tres itineraris tenen com a finalitat facilitar la descoberta dels valors naturals de l’entorn i posar en valor el patrimoni natural per als nombrosos visitants d’aquesta zona, que és de les poques de l’àmbit del Parc que és accessible tot l’any. Es preveu, doncs, que siguin un revulsiu econòmic important a nivell turístic, tant per al refugi de la Pleta del Prat i l’estació de Tavascan, com per als serveis turístics de tota la vall de Cardós.
 
Altres actuacions a la zona
 
Una altra de les actuacions promogudes al Parc Natural de l’Alt Pirineu és la nova renovació de la senyalització i el condicionament d’alguns trams de l’itinerari dels Ponts medievals, un dels més freqüentats del Parc, i les seves noves variants creades arran de la marxa “Vall de Cardós - Romànic a la claror”, seguint antics camins de ferradura que connectaven els pobles de la vall de Cardós.
 
Finalment, també s’ha instal·lat una nova senyalització i s’ha millorat la seguretat i alguns murs de pedra dels trams malmesos de l’antic camí medieval que connecta la població de Baro amb els santuaris d’Arboló i Santa Maria de Gerri de la Sal. Així mateix, s’ha senyalitzat l’inici del nou itinerari de l’ermita de Serenyà des del poble d’Arcalís. Aquestes últimes actuacions han permès consolidar el nou nucli d’itineraris del Parc a l’entorn de les poblacions de Baro i Arcalís, que permeten descobrir l’impressionant patrimoni natural i cultural de l’extrem sud del Parc.
 
Aquestes actuacions s’han finançat principalment a través del conveni entre el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i l’Obra Social de “la Caixa”, amb un import de 57.500 € per actuacions en espais naturals protegits, dels quals 51.000 € els ha aportat “la Caixa”, i 6.500 € el Parc Natural, i ha estat gestionada per l’empresa pública Forestal Catalana. El Parc Natural ha executat algunes actuacions complementàries vinculades a aquest projecte mitjançant la brigada de manteniment del Parc, tals com l’adequació de l’entorn del mirador.

3  

Fitxers adjunts

Fotografia del mirador

Fotografia del mirador
JPG | 2531

Fotografia dels itineris senyalitzats

Fotografia dels itineris senyalitzats
JPG | 171

Senyalització itineraris

Senyalització itineraris
JPG | 68