El conseller Santi Vila anuncia mesures per a millorar la seguretat viària a la carretera N-141e, entre Anglès i Salt

query_builder   25 gener 2013 19:45

event_note Nota de premsa

El conseller Santi Vila anuncia mesures per a millorar la seguretat viària a la carretera N-141e, entre Anglès i Salt

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha anunciat avui a Girona la implantació de mesures de millora de la seguretat  viària a la carretera N-141e, entre Anglès i Salt. Els treballs, que incidiran en la senyalització, el ferm, el sistema de contenció i l’abalisament, començaran enguany, amb un pressupost d’1,5 MEUR. En paral·lel, el Departament continuarà treballant en la tramitació del projecte de condicionament i de construcció de variants per a millorar de manera integral la infraestructura.
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, s’ha reunit avui a Girona amb els alcaldes dels municipis per on transcorre l’N-141e i la plataforma Carretera de la Vergonya, per tractar les actuacions de millora a implementar en aquesta carretera. En aquest sentit, el conseller Vila, ha anunciat que el Departament aplicarà un conjunt de mesures al llarg dels pròxims mesos per afavorir la seguretat del trànsit en aquesta carretera.
 
La carretera N-141e discorre entre Anglès i Salt, té una longitud de 13,5 quilòmetres i hi circulen entre 9.000 i 14.000 vehicles diaris, de mitjana. La calçada té una amplada d’uns 7 metres, no disposa de vorals i presenta alguns trams de traçat sinuós. Per aquesta configuració i la seva funcionalitat, la Generalitat treballa des de fa uns anys en la definició del projecte d’eixamplament i construcció de variants al llarg del recorregut.
 
Tenint en compte la situació d’aquesta carretera i les peticions del territori, el Departament de TES ha considerat la necessitat d’implementar un conjunt d’actuacions més immediates, que incideixin en els aspectes de seguretat viària. En paral·lel, es continuarà treballant en la tramitació del projecte de millora integral de la infraestructura, que es troba en diferents fases.
 
Així, les mesures que ha anunciat el conseller Santi Vila són les següents:
 
Millora de la seguretat viària
 
  • Redacció i execució d’un projecte de millora general de la seguretat viària de la N-141e, a partir de l’anàlisi realitzada sobre els elements funcionals de la carretera (senyalització, sistemes de contenció, estat del ferm). El projecte definirà quins treballs dur a terme per a facilitar la comoditat i la seguretat en la conducció i concretarà aspectes com:
-  Implementar a tot el tram interurbà solucions de millora de la seguretat viària; per exemple, desplaçament de la barrera de seguretat i la implantació de cunetes trepitjables per donar un sobreample a la calçada, ...)
 
-          Millores en alguns dels revolts existents
 
-          Millores puntuals de ferm
 
Els treballs corresponents a aquesta actuació suposen una inversió estimada en 1,5 MEUR. Es preveu que les obres comencin aquest any.
 
  • A més curt termini, el Departament portarà a terme tasques en l’estat de conservació de la carretera, en els trams que presentin una major problemàtica.
 
Millora integral de la carretera
 
  • Durant aquest primer trimestre, conclourà la redacció dels projectes constructius de la variant d’Anglès (6 km) i del condicionament del tram Anglès-Bescanó (6 km) , alhora que es presentarà als agents territorials.
 
  • Durant aquest primer trimestre, es concretarà amb el territori i finalitzarà la redacció de l’estudi informatiu de la variant de Bescanó i  del tram Bescanó - Salt. Es preveu sotmetre-ho a informació pública la primavera vinent i poder impulsar enguany la redacció del projecte constructiu.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 208