Tret de sortida de l'exposició "Avancem amb el català" a Tarragona

query_builder   28 gener 2013 12:12

event_note Nota de premsa

Tret de sortida de l'exposició "Avancem amb el català" a Tarragona

S’han planificat visites de grups d’escolars i d’aprenents de català.

.
Una cinquantena de persones van assistir el passat dijous a la inauguració de l’exposició “Avancem amb el català. 30 anys treballant per la llengua”, ubicada al vestíbul del Departament de Cultura de la Generalitat a Tarragona. L’exposició fa un recorregut per les grans campanyes de promoció de l’ús del català i s’estructura a l’entorn d’una escala que representa, a través d’imatges, cartells i vídeos, les diverses campanyes que la Generalitat ha impulsat per fomentar l’ús del català.
 
L’encarregada d’inaugurar l’exposició va ser la nova directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, que visitava així la ciutat per primera vegada d’ençà que ha assumit el càrrec. L’acompanyaven a l’acte el director dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona, Jordi Agràs, que va mostrar “la seva satisfacció pel fet de ser la primera ciutat que acull l’exposició en la seva itinerància”, i la comissària de l’exposició, Farners Llinars, que va explicar com l’exposició “s’articula al voltant del fil conductor de les campanyes de promoció de la llengua”. Van assistir a l’acte una cinquantena de persones, entre les quals destacades personalitats del món polític i associatiu.
 
A més del recorregut que fa l’exposició per les principals campanyes, s’ha previst la participació de les persones que visitin l’exposició. Així, hi ha la possibilitat de participar en un concurs i fer-se fotografies amb la Norma, protagonista de la primera campanya, i també formular propostes i expressar desitjos sobre el futur de la llengua en una pissarra prevista amb aquesta finalitat. Alhora, és destacable l’ús de les noves tecnologies, que s’ha tingut present animant les persones a compartir a les xarxes socials les seves fotografies i les seves propostes o desitjos de futur. En el mateix sentit, s’han inclòs codis QR en diferents espais de l’exposició perquè els visitants pugin descarregar espots i vídeos de les campanyes.
 
L’exposició estarà instal·lada al vestíbul del Departament de Cultura de la Generalitat a Tarragona (c. Major, 14) fins al 28 de febrer, de dilluns a dijous de 8.30 a 18 h i divendres de 8.30 a 15 h, i podrà ser visitada per grups organitzats. En aquest cas, prèviament, caldrà emplenar la sol·licitud disponible al web i enviar-la a l’adreça següent: sttarragona.cultura@gencat.cat
 
 

3  

Fitxers adjunts

Fotografia 1

Fotografia 1
JPG | 302

Fotografia 2

Fotografia 2
JPG | 326

Fotografia 3

Fotografia 3
JPG | 305