El Govern "actualitzarà" la Llei de les professions de l'esport

query_builder   23 gener 2013 16:54

event_note Nota de premsa

El Govern "actualitzarà" la Llei de les professions de l'esport

•          El conseller Francesc Homs anuncia al Parlament que el Consell Català de l’Esport treballa en el projecte de llei de modificació de la norma, amb la previsió que el Govern el pugui aprovar aquest 2013
 
•          El Parlament ha aprovat mantenir en suspens fins a l’1 de gener de 2015 l’aplicació de les sancions als professionals que no s’hagin adaptat a la legislació vigent, ja que perjudicarien greument el sector, en un moment ja molt complicat pel context econòmic”
El Govern impulsarà una modificació de la Llei de l’exercici de les professions de l’esport, aprovada per unanimitat el 2008, per “actualitzar-la” i “cobrir aquelles debilitats que s’han detectat amb l’experiència d’aquests anys”. Així ho ha anunciat el conseller de la Presidència, Francesc Homs, després que el Parlament hagi convalidat avui el Decret llei aprovat pel Govern per mantenir en suspens fins a l’1 de gener de 2015 l’aplicació de les sancions per als professionals que no s’hagin adaptat a la norma, “d’acord amb la demanda del propi sector”. Aquest període ha de permetre impulsar els canvis necessaris, “sense que hagin de recaure mesures sancionadores sobre els professionals, que perjudicarien greument el sector, en un moment ja molt complicat pel context econòmic”.
 
La Llei de l’exercici de les professions de l’esport, “una llei esperada pel col·lectiu de treballadors del món de l’esport” que li atorgava “identitat pròpia com a sector professional”, tenia com a objectiu establir les professions de l’esport a Catalunya, regular-ne els aspectes bàsics, determinar les titulacions necessàries per exercir-les i atribuir a cada professió el seu propi àmbit funcional. La norma preveia un procediment d’habilitació per als que havien exercit la professió sense disposar d’una titulació oficial i reglada per tal que poguessin continuar exercint. Fins al 31 de desembre de 2010, quan expirava el termini, l’Administració esportiva va resoldre més de 6.800 peticions de professionals que van quedar habilitats i inscrits al Registre oficial de professionals de l’esport de Catalunya. A partir d’aquesta data, però, “es va evidenciar que un nombre important de professionals de l’activitat física i de l’esport no havien pogut encara integrar-se als requisits que establia la legislació per continuar el seu exercici professional”. Davant d’això, el Govern va deixar en suspens l’aplicació del règim sancionador per a les persones que exerceixin les professions regulades sense la titulació exigida o sense inscriure’s al Registre de Professions de l’Esport. Avui el Parlament ha convalidat la suspensió del règim sancionador fins a l’1 de gener de 2015.
 
La nova norma, el 2013
 
Segons ha anunciat el conseller de la Presidència, el Consell Català de l’Esport ha estat treballant en el 2012 en el projecte de llei de modificació de la norma aprovada el 2008, amb la previsió que el Govern “el pugui aprovar al llarg de l’any 2013 per trametre’l al Parlament”.
 
La reforma, segons ha explicat Homs, hauria d’incloure la possibilitat d’acreditar formació i experiència des de l’òrgan docent del Consell Català de l’Esport per “donar sortida als professionals que encara no han pogut adaptar-se”. També es treballa per incorporar a l’articulat els 8 nivells professionals del Marc Europeu de Qualificacions, perquè esdevingui així el marc del sector de l’activitat física i esportiva.