govern

OCUPACIÓ

El conseller Felip Puig presideix l'acte de signatura de l'acord per a la competitivitat de la planta de Nissan de Barcelona

query_builder   29 gener 2013 18:43

event_note Nota de premsa

OCUPACIÓ

El conseller Felip Puig presideix l'acte de signatura de l'acord per a la competitivitat de la planta de Nissan de Barcelona

  • El conseller ha destacat el sacrifici tant de l’empresa com dels sindicats per arribar a un acord.
  • Felip Puig ha assegurat que “l’èxit serà aconseguir el cotxe però avui ja tenim un èxit, un èxit de responsabilitat, de diàleg i d’entesa”.
  • Empresa i sindicats celebren el consens que pot representar la consolidació de la factoria a Catalunya
 
 
“Hem superat una condició necessària, ara ens falta la condició suficient”, ha destacat el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, acompanyat del secretari d’Ocupació i Relacions Laborals, Ramon Bonastre, durant l’acte de signatura de l’acord per a la competitivitat de la planta de Nissan que ha tingut lloc aquesta tarda a la seu de la Secretaria d’Ocupació i Relacions Laborals. El conseller ha qualificat aquesta la decisió “d’estratègica” tant per Nissan com pel país.
 
L’acord de competitivitat de la planta de Nissan de Barcelona l’han signat el conseller director general de Nissan Motor Ibérica, Frank Torres, i els representants dels treballadors que integren el comitè d’empresa de Nissan.
 
El conseller Puig ha destacat el sacrifici tant de l’empresa com dels sindicats per arribar a un acord i en aquest sentit ha afirmat que “totes les parts han jugat papers difícils en moments determinats, han hagut d’assumir la responsabilitat de representativitat dels seus afiliats i treballadors, la responsabilitat del diàleg i de la negociació, ha agraït el conseller Puig.
 
Felip Puig ha destacat que “l’èxit serà aconseguir el cotxe, però avui ja tenim un èxit, un èxit de responsabilitat, de diàleg i d’entesa” i ha afegit que “allà on havien posicions que en algun moment havien arribat a semblar per part de totes parts irreductibles, s’han reconduït i això és molt positiu com a missatge en moments difícils i complicats”.
 
Tots els signants de l’acord per la competitivitat de la planta de Nissan han valorat la transcendència d’aquest consens. El Conseller Director General de Nissan Motor Ibérica S.A, Frank Torres, ha manifestat que “ens alegrem de l’anunci d’avui perquè suposa que la planta de Barcelona està preparada per afrontar amb majors garanties els reptes de futur, especialment tenint en compte l’actual entorn de crisi. Aquest serà el primer pas per tractar de reubicar de nou vehicle de passatgers a la nostra planta de Barcelona”. Torres ha afegit “el seu agraïment als Governs de Catalunya i Espanya, en concret al President de Catalunya, Artur Mas, al conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, i al secretari d’Ocupació i Relacions Laborals, Ramon Bonastre, que ens han donat suport durant tot el procés de diàleg”
 
Per la seva banda, els portaveus dels sindicats SIGEM-USOC, CCOO i UGT que han signat l’acord per a la competitivitat de la fàbrica de Nissan de Barcelona han destacat la importància d’aquest fet per aconseguir l’adjudicació del nou vehicle utilitari per a la planta catalana.
 
En concret, el representant de SIGEM-USOC, Enrique Saludes, ha posat l’èmfasi en “l’esforç que hem fet entre tots” i ha afegit que “esperem que la plantilla entengui els sacrificis que els anem a demanar perquè ens portaran a que la fàbrica creixi”.
 
El secretari general de CCOO a Nissan, Raúl López, ha subratllat que “l’èxit d’aquest acord tan sols podria ser possible amb propostes i negociació per ambdues parts, i esperem que ens porti a aconseguir el vehicle de passatgers per la planta de Barcelona.
 
Finalment, el secretari general d’UGT a Nissan, Javier Hernández, ha declarat que al final d’aquest acord li queda un regust “amarg” perquè ha  cedit en moltes coses, més de les que ens hagués agradat”. No obstant això, Hernández s’ha mostrat “content perquè estic convençut de que això facilitarà el futur de la companyia amb un nou vehicle”.

2  

Fitxers adjunts

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, acompanyat dels representants de Nissan i dels representants dels treballadors de l'empresa

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, acompanyat dels representants de Nissan i dels representants dels treballadors de l'empresa
JPG | 3464

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, acompanyat del secretari d'Ocupació i Relacions Laborals, Ramon Bonastre, i de la subdirectora de Relacions Laborals, Àngels Cuadrada, després de  la signatura de l'acord entre Nissan i els seus treballadors

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, acompanyat del secretari d'Ocupació i Relacions Laborals, Ramon Bonastre, i de la subdirectora de Relacions Laborals, Àngels Cuadrada, després de la signatura de l'acord entre Nissan i els seus treballadors
JPG | 908