El servei de mediació hipotecària Ofideute s'estén a Lleida

query_builder   31 gener 2013 12:03

event_note Nota de premsa

El servei de mediació hipotecària Ofideute s'estén a Lleida

Imatge
Els lleidatans amb deutes hipotecaris que necessitin recórrer a un servei de mediació podran dirigir-se a l’Ajuntament, que trametrà el seu cas a l’Ofideute de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. Amb el conveni signat avui ja són 130 els municipis que compten amb aquest servei de mediació.
 
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha presidit avui la signatura d’un conveni de col·laboració per implantar el servei de mediació hipotecària, Ofideute, a la ciutat de Lleida (Segrià). L’acord l’han signat el secretari d’Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala, el director de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Jaume Fornt, i l’alcalde de Lleida, Àngel Ros.
 
La Generalitat compta des de gener de 2010 amb el servei d’Ofideute, creat per intercedir entre les famílies amb deutes hipotecaris i les entitats financeres titulars dels préstecs. Des de la seva posada en marxa, Ofideute ha evitat 496 desnonaments a tota Catalunya i té 1.084 expedients d’intermediació en tràmits per arribar a una solució amb les entitats financeres.
 
Pel que fa a Lleida, fins ara els ciutadans que volien recórrer a aquest servei de mediació s’havien d’adreçar als serveis territorials del Departament de TES. D’aquesta manera, en dos anys s’han aconseguit evitar 16 desnonaments a tota la demarcació, dels quals 6 a la ciutat de Lleida:
 
 
Demarcació de Lleida
Lleida ciutat
Mediacions iniciades
99
42
Solucions pactades
16
6
Expedients en tràmit
66
26
Propostes rebutjades
17
10
 
A partir de la signatura del conveni d’avui, els ciutadans podran adreçar-se directament a l’Ajuntament lleidatà, que remetrà el seu cas a l’Ofideute, enfortint-se la col·laboració entre les administracions i apropant el servei als afectats. Amb Lleida, ja són 130 els municipis catalans que disposen d’aquest servei.
 
Entre els serveis d’intermediació d’Ofideute i les prestacions econòmiques vigents, en els darrers dos anys la Generalitat ha evitat que 4.000 famílies siguin desnonades a tota Catalunya. D’aquestes, 98 són de la ciutat de Lleida.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 147