Identificat un furtiu que utilitzava paranys il·legals per caçar animals a l'Alt Penedès

query_builder   4 febrer 2013 13:43

event_note Nota de premsa

Identificat un furtiu que utilitzava paranys il·legals per caçar animals a l'Alt Penedès

Fotografia de la xarxa japones parada
Fotografia de la xarxa japones parada
Efectius del cos d’Agents Rurals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural van localitzar i identificar un individu dins d’una àrea privada de caça del municipi de Sant Pere de Riudebitlles (Alt Penedès) que havia col·locat una xarxa japonesa per capturar ocells.
Els fets van tenir lloc el passat 24 de gener, quan els agents rurals, alertats pel guarda de camp de l’Àrea privada de caça, van dirigir-se al lloc i després d’alliberar un tord comú (Turdus philomelus) i un pit roig (Erithacus rubecula ) enganxats a la xarxa japonesa, la van inutilitzar per seguidament muntar un dispositiu especial de vigilància.
Durant tot el dia, els agents va romandre al lloc per si apareixia l’infractor sense cap  resultat. A l’endemà es va reprendre el servei de vigilància i a mig matí un individu, de descripció coincident amb la facilitada el dia anterior, va apropar-se a les xarxes per veure si hi havia algun ocell capturat. En aquell moment va ser interceptat pels agents, els quals van procedir a denunciar-lo.
La xarxa japonesa (també denominada invisible) és un art il·legal per a la captura d’animals, considerat massiu i no selectiu i per tant, segons el Codi Penal, tipificat com a delicte. A més a més, el pit roig (Erithacus rubecula) és una espècie protegida d’acord amb la normativa catalana i l’estatal.
La xarxa japonesa només pot ser utilitzada amb finalitats científiques, mitjançant l’autorització especial del Departament d’Agricultura i sota els requisits de precinte identificador que s’ha de determinar per reglament.
 
El cos d’Agents Rurals realitza diferents serveis destinats a la recerca d’arts i mètodes no autoritzats per a la captura de fauna, ja que aquests poden causar danys greus a espècies en perill d’extinció. En aquest sentit, és important la col·laboració ciutadana i d’altres col·lectius, com ha estat aquesta vegada, al facilitar informació al Cos d’Agents Rurals de qualsevol sospita d’utilització d’arts i mètodes il·legals en el medi natural de Catalunya (Telèfon 24h del Cos d’Agents Rurals: 93 561 70 00).

1  

Fitxers adjunts

Fotografia dela xarxa japonesa parada

Fotografia dela xarxa japonesa parada
JPG | 36