Altres acords

Altres acords del Govern

query_builder   5 febrer 2013 14:07

event_note Nota de premsa

Altres acords del Govern

El Govern autoritza la dissolució del Centre d’Innovació del Transport

El Govern ha autoritzat avui la dissolució del Consorci Centre d’Innovació del Transport (CENIT), una entitat creada l’any 2000 per promocionar la investigació, la innovació i el desenvolupament del transport i la gestió de la mobilitat. La dissolució del CENIT s’emmarca en l’acord de Govern sobre mesures de racionalització i simplificació de l’estructura del sector públic, que té com a objectiu trobar solucions que afavoreixin l’eficiència i facilitin la reducció del nombre d’ens i la despesa vinculada. Les funcions d’aquest organisme seran assumides a partir d’ara directament pels serveis tècnics de la Direcció General de Transports i Mobilitat.


El Govern reforça el paper de la Direcció General d’Afers Econòmics en la reactivació econòmica

El Govern ha aprovat avui el canvi de nom de la Direcció General d’Afers Econòmics que, a partir d’ara, passarà a denominar-se Direcció General de Política i Promoció Econòmica. El canvi de nomenclatura té com a objectiu reforçar el paper d’aquesta unitat directiva en la reactivació econòmica i la millora de la competitivitat del país. La nova direcció general assumirà competències de promoció econòmica orientades al creixement de l’economia catalana i dependrà directament del conseller d’Economia i Coneixement.  
 
Entre les seves funcions, destaca la d’impulsar projectes estratègics per a la promoció econòmica. Per això l’Institut Català de Finances i l’Institut d’Estadística de Catalunya quedaran adscrits a la direcció general. El primer, en qualitat d’instrument de política financera i, el segon, com a organisme que aglutina tota la informació estadística oficial de caràcter econòmic, demogràfic i social de Catalunya, indispensable per impulsar les iniciatives adequades a la realitat econòmica del país.

El Govern aprova la venda d’un nou edifici
 
El Govern ha aprovat avui la venda i el contracte posterior de lloguer a favor de la Generalitat de l’immoble situat al número 6-8 del carrer Fontanella de Barcelona. L’ha adquirit la societat mercantil Ziscal Inversiones 2012, a través de la societat holandesa Benetach Investment BV, per un import de 24.975.095 euros. Té una superfície de 9.703 metres quadrats repartits en 6 plantes, una planta baixa i un soterrani. D’acord amb el contracte de compravenda, la Generalitat continuarà a l’edifici durant un mínim de 20 anys, amb un lloguer anual de 2.057.931 euros.
 
L’operació s’emmarca en el programa de privatitzacions que el Govern va dissenyar per aconseguir reduir el dèficit públic. Es tracta d’uns ingressos atípics que s’han previst per equilibrar les finances de la Generalitat, la mateixa fórmula que han utilitzat altres empreses i entitats els darrers anys. Els ingressos aconseguits també es destinaran a reduir l’endeutament, ja que permetran cancel•lar els censos amb els quals es troben gravats els immobles. En concret, l’edifici del carrer Fontanella tenia un cens de 5.500.000 euros.
 
Des de començaments de l’any passat, el Govern ja ha tancat quatre operacions de venda: a la d’avui s’hi afegeix la de l’edifici situat al número 2-6 de l’avinguda Josep Tarradellas de Barcelona, la del del número 221 del carrer de Muntaner de Barcelona i la del carrer Doctor Roux 80-86.

El Govern aprova l’alteració dels termes municipals d’Osona i el Pla de l’Estany per garantir la continuïtat urbana dels seus nuclis

El Govern ha aprovat avui l’alteració dels termes municipals de les Masies de Roda i de Manlleu (Osona) i de Porqueres i Camós (Pla de l’Estany), ratificant així els acords presos pels consistoris. Els nuclis de població formen un sol conjunt amb continuïtat urbana que fa necessària i aconsellable l’alteració de termes.

El Govern ha aprovat la segregació d’1,38 hectàrees del municipi de les Masies de Roda per agregar-los al municipi de Manlleu. També ha donat el vistiplau per segregar 7,81 hectàrees de Manlleu, que s’incorporaran a les Masies de Roda. Al Pla de l’Estany, el Govern ha aprovat segregar 14.576 metres quadrats del terme municipal de Porqueres per agregar-los a Camós i 10.845 metres quadrats de Camós per agregar-los al terme de Porqueres.

El Departament de Governació i Relacions Institucionals durà a terme la fitació de la nova delimitació de conformitat amb el que estableix l’article 33 del Decret 244/2007, de 6 de novembre, pel qual es regula la constitució i la demarcació territorial dels municipis, les entitats municipals descentralitzades i les mancomunitats de Catalunya. La modificació dels límits no suposarà cap canvi en la titularitat dels béns, drets, accions, usos públics i aprofitaments, ni tampoc de les obligacions, deutes i càrregues dels ajuntaments afectats.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined