El Departament d'Agricultura convoca l'ajut de Pagament Únic i altres ajuts comunitaris

query_builder   7 febrer 2013 13:59

event_note Nota de premsa

El Departament d'Agricultura convoca l'ajut de Pagament Únic i altres ajuts comunitaris

 
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) ha publicat avui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) l’Ordre per la qual s’estableix el procediment per a la tramitació de l’ajut de pagament únic i altres règims d’ajuts comunitaris en agricultura i ramaderia per a la campanya 2013, i es convoca els ajuts corresponents amb les seves bases.
 
Aquesta Ordre té per objecte establir les disposicions d’aplicació a Catalunya de determinats règims d’ ajuts comunitaris adreçats al sector agrari i convocar, per a la campanya 2013, els ajuts següents:
 
- Pagament únic
- Ajut als fruits de closca
- Ajut al foment d’activitats agrícoles beneficioses per al medi ambient en el sector dels fruits de closca
- Ajut al foment de la qualitat dels llegums
- Prima per vaca alletant  i complementària per vaca alletant
- Ajut per a la millora de la qualitat de la carn de boví
- Ajut per a compensar els desavantatges específics que afecten les explotacions que mantenen vaques alletants
- Ajut per a compensar els desavantatges específics que afecten les explotacions de vaquí de llet
- Ajut per a la millora de la qualitat de la llet i dels productes lactis de vaca
- Ajut per a la millora de la qualitat de les produccions d’oví i cabrum
- Ajut per a compensar els desavantatges específics que afecten les explotacions d’oví
- Ajut per a compensar els desavantatges específics que afecten les explotacions de cabrum
 
Es tracta d’ajuts finançants al 100% amb fons europeu, que tenen com a objectiu fonamental el suport a la renda i garantir la viabilitat econòmica de les explotacions a llarg termini, contribuint, així, a evitar l’abandonament de les terres i de l’activitat agrària, el despoblament del medi rural, i a fomentar l’equilibri territorial i l’obtenció i subministrament d’aliments a la població. Únicament la prima complementaria per vaca alletant i l’ajut als fruits de closca estan finançant amb fons del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAGRAM), i amb fons MAGRAMA i DAAM respectivament.
 
Les persones agricultores que vulguin sol·licitar aquests ajuts han de presentar una sol·licitud única i acreditar, si s’escau, que reuneixen els requisits exigits. Aquesta sol·licitud única s’ha de efectuar a través de la Declaració Única Agrària (DUN) durant el període comprès entre l‘1 de febrer  i el 30 d’abril de 2013.
 
Aquests ajuts suposen uns pagaments de més de 280M€ per al sector agrari català i en són beneficiàries unes 55.000 persones.
 
Val a dir que la pagina web www.gencat.cat/agricultura facilita informació sobre aquests ajuts i sobre la seva sol·licitud a través de la DUN.