Catalunya lidera un projecte per promoure la qualitat en donació i distribució de sang i teixits a Croàcia

query_builder   7 febrer 2013 18:08

event_note Nota de premsa

Catalunya lidera un projecte per promoure la qualitat en donació i distribució de sang i teixits a Croàcia

El projecte està liderat pel Departament de Salut a través del banc de teixits de l’Hospital Clínic i l’Organització Catalana de Trasplantaments (OCATT)
El projecte ha estat promogut per la Unió Europea (UE) per tal de facilitar a la República de Croàcia la planificació i ordenació de les activitats relacionades amb la sang, els teixits i les cèl·lules d’origen humà. El programa va dirigit a garantir la màxima protecció de la salut pública en aquest àmbit a Croàcia, així com a la implementació de les directives de la UE que estableixen els estàndards de qualitat i seguretat per a la donació, avaluació, processament, emmagatzematge i distribució de teixits, cèl·lules i sang per a ús humà, amb motiu de la seva entrada a la Unió Europea.
 
Aquest projecte augmentarà substancialment la capacitat de tots els centres que fan activitats relacionades amb la sang, els teixits i les cèl·lules d’aplicar els requisits establerts per les directives. S'espera que el projecte contribueixi a l'aplicació de normes de qualitat i seguretat relacionades amb aquest àmbit, així com a augmentar la qualitat global dels estàndards en l'àrea de protecció de la salut.
 
La iniciativa va sorgir de la mateixa OCATT i per aquest motiu el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya serà qui representi l’Estat espanyol en aquest projecte i qui hi doni suport mitjançant l’OCATT.
 
Aquest projecte està liderat pel doctor Esteve Trias, responsable del banc de teixits de l’Hospital Clínic de Barcelona, i codirigit pel doctor Alessandro Nanni Costa, director del Centre Nacional de Trasplantaments d’Itàlia. Per tal de liderar el projecte in situ, la doctora Maria Jesús Félix de l’OCATT es traslladarà a Croàcia com a assessora.
 
El projecte s’iniciarà aquesta primavera i està previst que tingui una durada de quinze a divuit mesos. A més dels professionals ja esmentats, hi participaran altres especialistes de Catalunya, Itàlia, Àustria, Portugal i Eslovènia.
 
Croàcia va sol·licitar l’ingrés a la Unió Europea l’any 2003 i en començarà a formar part el proper 1 de juliol.