El president amb els assistents a la 15a Assemblea General de l'ACM

President Mas: "La nostra obligació és fer la vida de la gent més fàcil i justa"

query_builder   11 febrer 2013 16:20

event_note Nota de premsa

President Mas: "La nostra obligació és fer la vida de la gent més fàcil i justa"

  • En la cloenda de la XV Assemblea de l’Associació Catalana de Municipis, Artur Mas ha apel·lat a la col·laboració del món local, perquè “el repte del país és massa gran”
  • El president ha apostat per prioritzar aquelles polítiques que són més necessàries des del punt de vista de la justícia social i fer tot el que calqui per recuperar un clima de confiança entre institucions i societat”
El president amb els participants a l'Assemblea de l'ACM
El president amb els participants a l'Assemblea de l'ACM
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat avui que a Catalunya “aspirem a tenir els instruments que tenen els països normals d’Europa, no només per defensar la nostra cultura, la nostra identitat, la nostra forma de fer, que també, sinó per defensar la nostra gent”. Durant la cloenda de la XV Assemblea de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), el cap de l’Executiu ha apel·lat a la col·laboració del món local, perquè “el repte del país és massa gran” i “la nostra obligació conjunta és fer la vida més fàcil i més justa”.
 
Artur Mas ha assenyalat que “estem en un moment en què tot allò que havíem construït, ara, poc o molt, està en qüestió i ens trobem molt sovint que per donar resposta a això, que seria fer la vida més justa a la gent, ens falten instruments”. El president ha recordat que a Europa “països com el nostre tenen els instruments per enfrontar-se a aquestes situacions” i ha afegit que a Catalunya “aquests instruments no els tenim i els que teníem ens ho discuteixen cada dia i ens ho intenten esquerdar contínuament”.
 
En aquest sentit, el president de la Generalitat ha criticat que “estem sotmesos a una operació per part dels poders de l’Estat de recuperar totes les competències que puguin, tota la capacitat d’intervenció que puguin i anar anul·lant o eliminant la nostra capacitat de decisió quan els temps moderns exigeixen exactament el contrari”.
 
Dret a decidir
En l’acte, que ha tingut lloc a l’auditori de la Pedrera, a Barcelona, també hi ha intervingut el president de l’ACM, Miquel Buch, que ha defensat el dret a decidir i ha expressat el seu suport al president Mas, assenyalant que “som i serem lleials al president i sobretot fidels als pobles i ciutats que tenim l’honor de representar”. El president de l’ACM també ha proposat en el seu parlament que l’Associació convoqui i organitzi el Congrés del Municipalisme de Catalunya Estat d’Europa.
 
El president de la Generalitat s’hi ha referit en el seu parlament i ha indicat que en aquest camí cap al dret a decidir Catalunya té "tres handicaps entrellaçats que dificulten aquest procés prou complicat, que són la recessió econòmica, les esquerdes a l’estat del benestar i els temes vinculats a la transparència, el frau i les irregularitats”. El president ha apostat per “prioritzar aquelles polítiques que són més necessàries des del punt de vista de la justícia social i fer tot el que calqui per recuperar un clima de confiança entre institucions i societat, que passa per eliminar les males pràctiques i instaurar codis de bones pràctiques en el conjunt del país”.
 
Institucions de proximitat
El cap del Govern ha defensat en el seu discurs la necessitat d’unes “institucions de proximitat, que siguin les responsables últimes de les polítiques que afecten el dia a dia de la gent i la moral de la gent”. El president ha reiterat la importància del paraigua de la Unió Europea i ha afirmat que “en una Europa més forta, que defensem, també volem una Catalunya més forta, amb més capacitat de decisió i amb més llibertat”.
 
En un altre moment del seu discurs, el president també s’ha referit a la reforma de l’Administració local que prepara l’Estat i ha dit quan el Govern central “legisla en clau local, sovint ho fa des de despatxos, desconeixen la realitat i amb una mentalitat intervencionista i buròcrata, que és molt contraproduent i injusta”.
 
Artur Mas ha aprofitat la seva intervenció per llançar un missatge d’ànim als més de 200 representants del món local que hi han assistit i ha instat a lluitar contra el desànim, que és “un dels pitjors adversaris que tenim en el procés en què està el país”. El president ha recordat el missatge que va fer poc després de la Diada: “Res no serà fàcil, però tot és possible, si hi ha voluntat, majories socials grans i capacitat de resistència”, però ha advertit que “ens ho hem de creure i treballar molt”.

1  

Imatges

Fotografia: Els president i els participants a la 15a Assemblea Gral de l'ACM

Fotografia: Els president i els participants a la 15a Assemblea Gral de l'ACM 1393

1  

Fitxers adjunts

Fotografia: El president clou la 15a edició de l'Assemblea General de l'ACM

Fotografia: El president clou la 15a edició de l'Assemblea General de l'ACM
JPG | 958