govern

El Govern flexibilitza la contractació de professorat especialista per a l'FP i les Escoles Oficials d'Idiomes

query_builder   12 febrer 2013 14:45

event_note Nota de premsa

El Govern flexibilitza la contractació de professorat especialista per a l'FP i les Escoles Oficials d'Idiomes

 

  • El Consell Executiu ha aprovat un decret que modifica els requisits per contractar aquests professionals i que permetrà millorar la compatibilitat entre la seva activitat docent i la professional a l’empresa
 
El Govern ha aprovat avui un decret que flexibilitza els requisits per a la contractació de professorat especialista en centres públics d’ensenyament no universitari dependents del Departament d’Ensenyament, especialment en l’àmbit de la Formació Professional i les Escoles Oficials d’Idiomes. El decret també millora la compatibilitat entre l’activitat docent i la professional a l’empresa.
 
Per a la contractació inicial, cal haver exercit la professió durant un període mínim de 2 anys, sense que hagin de ser consecutius, en els 5 anys immediatament anteriors a l’inici del contracte. La normativa anterior exigia que els 2 anys d’experiència fossin consecutius. Pel que fa a la contractació de continuïtat, l’anterior normativa exigia haver exercit simultàniament la docència i l’activitat professional, mentre que el nou text estableix un exercici suficient de l’activitat professional, sense que sigui imprescindible la simultaneïtat.
 
La modificació s’ha dut a terme davant les dificultats per aplicar el decret anterior i la situació actual del mercat laboral.
 
El professorat especialista es contracta per impartir determinats mòduls o matèries dels ensenyaments de Formació Professional, dels ensenyaments artístics, dels ensenyaments artístics superiors, dels ensenyaments d’idiomes o dels ensenyaments esportius. Amb aquesta figura es dóna resposta a la necessitat de disposar de professionals preparats per impartir docència a l’FP, en aquells àmbits que no disposen d’una titulació universitària o d’FP adequada.
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined