govern

El Govern crea el Consell Assessor per a la Transició Nacional

query_builder   12 febrer 2013 14:54

event_note Nota de premsa

El Govern crea el Consell Assessor per a la Transició Nacional

 
  • L’òrgan assessorarà l’Executiu en el procés de consulta i en la identificació i l’impuls d’estructures d’estat i respon al compromís del president Mas amb el dret a decidir del poble de Catalunya
 
  • Adscrit al Departament de la Presidència, estarà format per persones de reconegut prestigi que no percebran cap retribució
 
El Govern ha aprovat avui la creació del Consell Assessor per a la Transició Nacional, un òrgan col·legiat format per persones de prestigi reconegut que assessorarà l’Executiu en el procés de la consulta i en la identificació i l’impuls d’estructures d’estat. El Consell Executiu ha aprovat el decret de creació del consell, a proposta de la vicepresidenta del Govern i del conseller de la Presidència.
 
El Consell Assessor per a la Transició Nacional neix del compromís expressat pel president de la Generalitat, Artur Mas, durant el debat d’investidura, de dur a terme aquesta legislatura una consulta al poble de Catalunya sobre el futur polític i nacional del país per garantir el seu desenvolupament econòmic, social i cultural i la supervivència, enfortiment i millora del seu estat de benestar.
 
En la línia d’altres consells assessors ja existents en altres matèries destacades de l’acció política de l’Executiu, la creació d’aquest consell respon a la voluntat del Govern de dotar-se del millor assessorament jurídic i tècnic per desenvolupar aquest procés, que tal com va expressar el president Mas, s’ha de basar en els principis de diàleg i legalitat i amb la voluntat del màxim consens possible.
 
 
Funcions del Consell Assessor
 
Les atribucions del Consell seran:
 
  • Analitzar i identificar totes les alternatives jurídiques disponibles sobre el procés de transició nacional.
 
  • Assessorar el Govern sobre la identificació de les estructures estratègiques per al funcionament futur del Govern i de les institucions catalanes, i optimitzar-ne els recursos disponibles.
 
  • Proposar actuacions i impulsar la difusió del procés de transició nacional entre la comunitat internacional.
 
  • Assessorar el Govern per desplegar les relacions institucionals a Catalunya per tal de garantir el conjunt del procés.
 
L’organisme s’adscriu al Departament de la Presidència i està coordinat pel conseller de la Presidència, d’acord amb la vicepresidència del Govern. L’integraran un president, un vicepresident, un secretari i entre 6 i 12 vocals.
 
Estarà format per persones de reconegut prestigi en les diferents disciplines vinculades amb el procés, nomenades pel president de la Generalitat. La participació al Consell no comportarà cap mena de retribució.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined