govern

El Govern transfereix funcions en matèria de muntanya al Consell General de la Vall d'Aran

query_builder   12 febrer 2013 13:50

event_note Nota de premsa

El Govern transfereix funcions en matèria de muntanya al Consell General de la Vall d'Aran

 

  • El Consell Executiu també ha aprovat l’ampliació dels mitjans traspassats en serveis socials i l’aportació econòmica per finançar els serveis transferits en matèria de transport regular de viatgers
 
El Govern ha aprovat avui el decret de transferència de funcions de la Generalitat al Consell General de la Vall d’Aran en matèria de muntanya (nivologia i allaus). L’acord concreta les funcions que assumeixen les dues administracions i estableix el finançament que rebrà l’Aran per fer-se’n càrrec.
 
El Consell General de la Vall d’Aran assumeix les funcions de predicció, seguiment i cartografia de l’activitat d’allaus, així com l’elaboració de comunicats de perill d’allaus i el manteniment d’una base de dades, entre d’altres. La Generalitat i el Consell col·laboraran en la posada en funcionament de nous serveis de predicció local d’allaus al territori aranès i en altres àrees properes.
 
La Generalitat transferirà 25.000 euros anuals al Consell per assumir les competències en nivologia i allaus. Per cobrir la mitigació del risc d’allaus a les carreteres, rebrà una aportació complementària i única de 20.000 euros. Enguany, els imports aniran a càrrec del Departament de Territori i Sostenibilitat.
 
 
Serveis socials i transport de viatgers
 
El Govern també ha aprovat un decret amb el qual actualitza l’import que transfereix a l’Administració aranesa per gestionar la competència en serveis socials, assumida l’any 2003. Així, el Govern amplia en 314.060 euros anuals l’import a transferir per garantir el funcionament i el manteniment ordinari de les 14 places de nova creació de la Residència i Centre de Dia per a Gent Gran Sant Antoni de Vielha. A banda, aportarà 23.000 euros per finançar el Servei d’Informació i Atenció a les Dones a l’Aran. Aquestes partides aniran a càrrec del Departament de Benestar Social i Família.
 
Per garantir un marc estable de finançament i una mobilitat correcta amb mitjans de transport públic, l’Executiu ha ampliat en 139.164 euros anuals l’aportació econòmica per finançar el servei de transport regular de viatgers. Anirà a càrrec del Departament de Territori i Sostenibilitat, que també transferirà una aportació complementària única amb la mateixa quantia.
 
Els decrets donen compliment al desplegament de la Llei 16/1990, de 13 de juliol, sobre el règim especial de la Val d’Aran, que en l’article 20.3 estableix que la Generalitat ha de cedir al Consell General d’Aran competències i serveis sobre diverses matèries.
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined