Es presenta l'exposició dedicada al matemàtic figuerenc Ferran Sunyer i Balaguer

query_builder   14 febrer 2013 19:23

event_note Nota de premsa

Es presenta l'exposició dedicada al matemàtic figuerenc Ferran Sunyer i Balaguer

Imatge de l'exposició
El director dels Serveis Territorials d’Ensenyament, Albert Bayot, el membre del Patronat de la Fundació Ferran Sunyer, Joan Girbau, i la regidora d’Educació i Esports de l’Ajuntament de Girona, Isabel Muradás, han presentat aquesta tarda la mostra dedicada al matemàtic figuerenc.
 
L’exposició, que és al vestíbul institucional de l’Edifici de la Generalitat fins al 8 de març, descriu la vida i obra de Ferran Sunyer (Figueres 1912 – Barcelona 1967) i consta d’un document audiovisual i plafons explicatius sobre tres aspectes de la seva biografia -família i relacions socials, obra matemàtica i el personatge en la seva època. La Fundació Ferran Sunyer i Balaguer ha cedit al Departament d’Ensenyament aquesta exposició de forma temporal.
 
La presentació s’ha fet aquesta tarda davant d’un públic format, sobretot, per professors de secundària de l’especialitat de matemàtiques. L’exposició és especialment adequada per a alumnes a partir de primer de batxillerat i, de fet, està dirigida als centres de secundària dels Serveis Territorials d’Ensenyament, que podran fer les visites oportunes al vestíbul institucional prèviament concertades.
 
Cal destacar la important contribució de Sunyer a les ciències exactes i el fet que els seus treballs van rebre el reconeixement de la comunitat científica. Ferran Sunyer va néixer amb una severa atròfia del sistema nerviós que li va impedir assistir a l’escola i el va obligar a tota mena d’ajuda per a desenvolupar les activitats més bàsiques. Gràcies a l’esforç personal i el suport de la família va esdevenir un científic reconegut i respectat.

1  

Fitxers adjunts

Una imatge dels assistents a l'exposició

Una imatge dels assistents a l'exposició
JPG | 740

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined