13 destinacions catalanes han obtingut la Destinació de Turisme Esportiu. Es tracta d’un segell creat el 2003 per l’Agència Catalana de Turisme amb l’objectiu de posar en valor i promocionar l’oferta esportiva del territori i potenciar així la seva desestacionalització.
Els objectius del segell Destinació de Turisme de Catalunya són promocionar i comercialitzar l’oferta turística catalana relacionada amb els esports en un segment molt concret de demanda d’alta qualitat: esportistes d’alta competició, turistes que centren les vacances en l’esport, turistes que practiquen l’activitat esportiva durant el temps d’esbarjo, o bé el públic visitant amant dels grans esdeveniment esportius.
Actualment hi ha 13 destinacions reconegudes amb aquesta certificació, 12 municipis i una comarca: Amposta, Banyoles-Pla de l’Estany, Blanes, Calella, Castelldefels, Castelló d’Empúries-Empuriabrava, la Seu d’Urgell, Lloret de Mar, Santa Susanna, Sort, Cambrils, Salou, i la Vall d’Aran.
Els requisits
Perquè una destinació pugui obtenir la certificació:
1. Ha de complir almenys un dels següents criteris clau:
- Tenir la possibilitat d’acollir grans competicions internacionals.
- Oferir instal·lacions i serveis d’alta qualitat.
- Ser el marc de disciplines esportives amb una alta representació internacional.
- Potenciar modalitats esportives que es poden practicar en entorns naturals propis de Catalunya (rius, llacs, muntanyes, mar...).
2. Ha d’acollir-se a una de les tres modalitats de Destinació de Turisme Esportiu existents:
- Centre de referència europeu: la destinació ha d’haver acollit campionats internacionals i ha de garantir la pràctica esportiva al màxim nivell en modalitats esportives minoritàries.
- Destinació multiesports: destinació on es poden practicar més de quatre modalitats esportives.
- Pol d’excel·lència: ha de garantir la pràctica esportiva al més alt nivell en alguna de les modalitats següents: rem i piragüisme; alta muntanya; esports nàutics, o futbol.
Per a més informació: Turisme al Pla de Govern