•    El distintiu va ser creat l’any 2003 amb l’objectiu de promocionar i comercialitzar la proposta esportiva del territori i diversificar i desestacionalitzar l’oferta del territori

13 destinacions catalanes han obtingut la Destinació de Turisme Esportiu. Es tracta d’un segell creat el 2003 per l’Agència Catalana de Turisme amb l’objectiu de posar en valor i promocionar l’oferta esportiva del territori i potenciar així la seva desestacionalització.

Els objectius del segell Destinació de Turisme de Catalunya són promocionar i comercialitzar l’oferta turística catalana relacionada amb els esports en un segment molt concret de demanda d’alta qualitat: esportistes d’alta competició, turistes que centren les vacances en l’esport, turistes que practiquen l’activitat esportiva durant el temps d’esbarjo, o bé el públic visitant amant dels grans esdeveniment esportius.

Actualment hi ha 13 destinacions reconegudes amb aquesta certificació, 12 municipis i una comarca: Amposta, Banyoles-Pla de l’Estany, Blanes, Calella, Castelldefels, Castelló d’Empúries-Empuriabrava, la Seu d’Urgell, Lloret de Mar, Santa Susanna, Sort, Cambrils, Salou, i la Vall d’Aran.


Els requisits

Perquè una destinació pugui obtenir la certificació:

1.    Ha de complir almenys un dels següents criteris clau:


-    Tenir la possibilitat d’acollir grans competicions internacionals.

-    Oferir instal·lacions i serveis d’alta qualitat.

-    Ser el marc de disciplines esportives amb una alta representació internacional.

-    Potenciar modalitats esportives que es poden practicar en entorns naturals propis de Catalunya (rius, llacs, muntanyes, mar...).


2.    Ha d’acollir-se a una de les tres modalitats de Destinació de Turisme Esportiu existents:

-    Centre de referència europeu: la destinació ha d’haver acollit campionats internacionals i ha de garantir la pràctica esportiva al màxim nivell en modalitats esportives minoritàries.

-    Destinació multiesports: destinació on es poden practicar més de quatre modalitats esportives.

-    Pol d’excel·lència: ha de garantir la pràctica esportiva al més alt nivell en alguna de les modalitats següents: rem i piragüisme; alta muntanya; esports nàutics, o futbol.


Per a més informació: Turisme al Pla de Govern